Sport

2014.04.04. 08:00

A nagy elődök nyomdokaiba lépnének

Az utóbbi időben két tornát is szervezett a nyíregyházi Szivacs Kézilabda Klub.

Az utóbbi időben két tornát is szervezett a nyíregyházi Szivacs Kézilabda Klub. Amikor a megyei női kézilabda kerül szóba, minden bizonnyal sokaknak eszébe jut a Nyíregyházi Volán NB I. B-s csapata, amely több szezonon keresztül szerepelt az NB I. B-s női bajnokságban.

A kézilabda szurkolók számára ismerősen csengenek a következő nevek: Rácz Mariann, Nagy Zsuzsanna, Tóth Ildikó, Szántó Anna, Szilágyi Katalin és Hornyák Ágnes. Ők mind-mind meghatározó játékosai voltak a magyar kézilabda élvonalának és a válogatottnak, mindannyian nyíregyházi vagy megyei gyökerekkel rendelkeznek.

Majd kis szünet után Hadobás István tisztán kölcseys diákokból álló csapata példátlan sikert ért el az 1994/1995-ös szezonban, ezüstérmes lett az NB I. B-ben. Olyan játékosok kerültek ki ebből a csapatból, mint Kocsik Viktória, Nádasi Mariann és Kulcsár Anita, aki olimpiai- és világbajnoki ezüstérmet, EB aranyat nyert, majd 2004-ben a világ legjobb kézilabdázójává választották.

Az utóbbi időben komoly igény merült fel, hogy a már jól működő fiú szakág mintájára a Nyírsuli leány vonalon is kezdje el a képzést már kisiskolás korban.

A Nyírsuli vezetése támogatta ezt az elképzelést. Három bázisiskolában – Móra, Kertváros, Szőlőskert – indult be a képzés. Ez évtől kezdve együttműködési megállapodást kötött a Szivacs Kézilabda Klub (Sponge) és a Nyírsuli, így már a legkisebb leányok is ismerkedhetnek a kézilabdával és a nagy elődök nyomdokaiba is léphetnek egyszer talán. Középiskolás szinten továbbra is a Kölcsey Ferenc Gimnázium a fő utánpótlás-nevelő központ.

Az utóbbi hetekben két tornát is szervezett a Szivacs Kézilabda Klub. A remek hangulatú mérkőzéseken az eredményeket még a szabályok szerint nem számolják. Az a fontos, hogy mindenki jól érezze magát...

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!