Sport

2014.04.24. 07:58

Címvédő győzelem tíz ampulla adrenalinnal

Nyíregyháza - A Big Boxing bunyósa, a nyírpazonyi Kovács Zoltán megvédte profi magyar bajnoki címét.

Nyíregyháza - A Big Boxing bunyósa, a nyírpazonyi Kovács Zoltán megvédte profi magyar bajnoki címét.

A napokban első ízben tette kockára és védte meg tavaly decemberben begyűjtött nagypehelysúlyú magyar bajnoki címét Kovács Zoltán. A 21 éves nyírpazonyi bunyós a péntek esti Ferobox-gálán Fikó Oszkárral csapott össze, és a publikum egy nem túl szép, de annál feszültebb összecsapást izgulhatott végig.

A profiboksz.hu tudósítása szerint Kovács már a találkozó elején összeszedett egy első ránézésre súlyosabbnak tűnő sérülést (egy összefejelést következtében felszakadt a jobb szemöldöke), de a sebet – amelyet a ringorvos is megvizsgált – sikerült olyan állapotban tartania Nagy Lajos edzőnek és segédeinek, hogy folytatni tudta a küzdelmet.

Az ellenfél ölte a bunyót

A küzdelmes, eredetileg tíz menetesre kiírt mérkőzés a nyolcadik felvonásban egy váratlan közjáték miatt ért véget, ugyanis az etap közepén, egy összekapaszkodást követően a nyíregyházi Big Boxing Clubot erősítő Kovács földre lökte a kapaszkodó – korábban többször is szabálytalankodó, ezzel riválisát láthatóan felbosszantó – Fikót, aki ráesett a kezére, és emiatt képtelen volt folytatni a küzdelmet.

A találkozót lepontozták, az esetet vétlen szabálytalanságnak minősítették, ez pedig Kovácsnak kedvezett, aki egyhangú (77–74, 78–73, 77–74 ) pontozásos győzelmet aratott.

– Tudtuk, hogy Fikó a külföldi meccseken legtöbbször dulakodik, megpróbálja ellenfelét kizökkenteni, ám azt reméltem, hogy itthon, tévéközvetítésnél bokszolni is akar. Végül nem így történt, mert nagyon sokat szabálytalankodott, megpróbálta ölni a bunyót. Nem sikerült, mert Zoli taktikusan küzdött, sokkal több szabályos ütése volt és megérdemelten nyerte a mérkőzést – vélekedett a találkozóról Nagy Lajos, Kovács mestere.

Vérzéscsillapítás a szünetekben

A Big-Boxing edzője és a szorítósegédek dolgoztak rendesen a szünetekben, hiszen a második menet végétől a legfontosabb feladat a felszakadt szem­öldök vérzésének elállítása volt. Ez végül sikerült, elhasználtak tíz ampulla adrenalint és szerencsére komolyabb következménye nincs az összefejelésnek.

Még egy nyíregyházi szorítóba lépett, mégpedig Kassai Ignác, akire pehelysúlyban az ír bajnok, James Tennyson várt. Kassai igyekezett, ám végül a harmadik menetben sérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!