Sport

2014.04.03. 19:56

Gyorsulj, ha tudsz!

Interjú Tóth Józseffel az április 12-13-án megrendezésre kerülő, Szallerbeck Nemzetközi Évadnyitó Honda Találkozó + Drag Országos Bajnokság előtt.

Interjú Tóth Józseffel az április 12-13-án megrendezésre kerülő, Szallerbeck Nemzetközi Évadnyitó Honda Találkozó + Drag Országos Bajnokság előtt.

Mit jelent számodra a gyorsulás mint sport?

- A gyorsulás maga a kikapcsolódás amikor a gyári lóerő meg háromszorozva négyszerezve áll rendelkezésre az azért lelket mosolyogtató. Ez egy kis szabadság a hétköznapok alól.

Milyen érzés tölt el közvetlen a rajtban?

- A rajt ott már nincs más, csak az autóm, és én nem számít mi van otthon vagy a munkahelyen. Ott az a pár másodperc igazi nagyon tömény élmény. Bár amit már ismerek de mindig szükségem van rá...

Hogy kezdődött ez a szenvedély, mesélj magadról.

- Ez a szenvedély szerintem születésem óta bennem volt. Az autók a szerelmeim! Sajnos elég későn adatott meg véletlenszerűen, hogy közelebb kerüljek ehhez mint szervezett sporthoz. Addig csak utcán betyárkodtam. Megvettem az első benzines turbós autómat (Mitsubishi Eclipse 2.0T fwd) És megismerkedtem Novák Gáborral, aki ilyeneket tuningolgatott. Pár beszélgetés után arra jutottunk hogy belevághatunk egy erős autó építésbe de azt csak awd be javasolja. És elkezdtük egy Eagle Talon 2.0 turbo awd épülgetett. Kijártam vele élvezetet sokat hozott eredményt még keveset. Kellett pár év hogy a gyerekbetegségeket leküzdjük, és erős ütőképes autót építsünk.

Közben baráti viszony alakult ki Szabykkal is. Akinek nagyon sokat köszönhetünk úgy kuplung és még nagyon sok minden beszerzésében, ami kellett a lóerők átviteléhez.

Ami sikerült kb. 650 lóerő 2012 MNASZ éves 2. Hely 2013 éves MNASZ 1 hely street 8 kategóriában ami a legerősebb street kategória. Emellett megvételre került Kohári Zoltán ex profi kategóriás Eagle Talonja. Amit sikerült életre kelteni 2014-ben szeretnénk komoly idő teljesíteni azzal is.

Mi lenne a három kívánságod a Dragracing.hu gyorsulási versenyeivel kapcsolatban?

- A három kívánságom? Csak egy, hogy legyen minden hétvégén.

Mennyire figyeled a sporttársaid verseny közben és máskor?

- Természetesen a verseny az verseny, és nagyon jó nyerni de csak küzdelemben. Mivel elég szűk kör a versenyzőréteg, a rajtnál aki mellettem áll ellenfél de a 402 méter után megint jó barát. Figyeljük a fejlesztéseket mások autóin is ha baj van segítünk amiben tudunk. Fontos, hogy az ellenfeleim ott tudjanak állni a rajtál mellettem ebben minden segítséget megadunk egymásnak.

Zavar-e a rajtban, ha másik versenyző autója hangosabb?

- Engem nem zavar ha valakinek hangosabb az autója szeretem az erős motorok hangját.

Fel dob-e a sok néző látványa a pálya mellett?

- Igen jólesik ha sokan nézik a futamomat, bár csak visszafelé látom őket de akkor jól esik amikor elismerően integetnek.

Minden egyéb amit elakarsz mondani?

- Csak annyi örülök, hogy ennek a sportszakágnak a versenyzője lehetek. Köszönet a jól szervezett versenyekért, ahol kitudom engedni a felgyűlt feszkóimat.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!