Sport

2014.04.07. 17:43

Húsvétkor rátaposnak a gázpedálra

Máriapócs - RabócsiRing: százhúsz pilótát várnak a ralikrosszozók bajnoki nyitányára.

Máriapócs - RabócsiRing: százhúsz pilótát várnak a ralikrosszozók bajnoki nyitányára.

A ralikrossz kedvelői már bizonyára számolják, hogy mennyit kell mér aludni a nagy durranásra, a tavaszi nyitányra. Nos, nem túl sokat, hiszen a hagyományoknak megfelelően a RabócsiRingen a húsvéti versennyel veszi kezdetét az idei szezon. Nem is akármilyennel, hiszen a profik bajnoksága és az amatőrök sorozta mellett a Közép-Európai Zóna Trófea is Máriapócson rajtol. Az előzetesen nevezések alapján százhúsz pilóta nyomja majd a pedált a húsvéti viadalon.

A honi bajnokság elitjét jelentő Supercarsban mindenki a nyolcszoros Harsányi Zoltán (Mitsubishi) skalpjára vágyik. Ezt nem lesz könnyű megszerezni, és nem csak azért, mert Harsányi tarra borotválja a fejét. A nagy kihívók között van Kárai Tamás (Skoda), az osztrák Allois Höller (Ford) és a hazai környezetben versenyző Mózer Attila (Skoda). És akkor még nem szóltunk Vass Zoltánról (Mitsubishi Colt), Kotán Péterről (Ford), Vnoucsek Lászlóról (Mitshiubishi), illetve a gokartból nagyobb autóba váltó Wieszt Jánosról (Mitsubishi).

A Supe1600-as kategóriában a címvédő ifj. Bánkúti Gábornak (Peugeot) nem lesz könnyű dolga, hiszen a tavaly az EB-futamon is bizonyító Luigi (Skoda), illetve az elmúlt évben a SupernNationalban bajnok Marton Gergely (Skoda) is szeretné legyőzni. Az Újházi családot az apa Béla (Opel) és a fiú (Ádám (Opel) képviseli, az osztrák Erwin Frieszl (Peugeot) üde színfoltja lehet majd a versengésnek.

A SuperNational favoritja a többszörös kontinensbajnok cseh Roman Castoral (Opel), akit a nyitányon két kategóriában is rajthoz álló Luigi (Seat) szorongathat meg, miként az új autóval bemutatkozó fiatal Csirmaz Brúnó (Skoda). A Magyar Kupában mintegy húsz pilóta fogja nyomin, a Junior Kupában pedig a fiatalok az előző szezonban is bizonyították, hogy látványos csatákra képesek Suzukikkal.

Az országos amatőr sorozta szereplői közül nagyon sokan igazán profi módon kezelik a volánt és a pedálokat. lesznek nagy visszatérők, hiszen Sipos Zoltán (BMW) és Újfalusi Miklós (VW Golf), azaz Pamacs ismert a sportág kedvelői között. Miként a küzdősportokban is igen jártas Taskó Rodrigó (BMW). A sorozat elnevezésében az amatőr nem a pilóták felkészültségét minősíti, így izgalmakban, parádés autózásokban itt sem lesz hiány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!