Sport

2014.04.15. 19:40

Luigi aranyra hajt a Skodával

Máriapócs - A legfontosabb az, hogy kerüljenek el azok a technikai problémák, amelyek az elmúlt két esztendőben szinte versenyről versenyre kísértek – vágott a közepébe Luigi, azaz Lajos Gyula.

Máriapócs - A legfontosabb az, hogy kerüljenek el azok a technikai problémák, amelyek az elmúlt két esztendőben szinte versenyről versenyre kísértek – vágott a közepébe Luigi, azaz Lajos Gyula.A remek ralikrosszpilóta, miként több mint száz „kollégája” húsvétkor nekivág a máriapócsi RabócsiRingen a bajnoki pontvadászatnak. Ráadásul két kategóriában is. A Super1600-ban, ahol ifjabb Bánkúti Gábor a címvédő, hatalmas riválisa lesz Luigi, aki az elmúlt szezonokban az Európa-bajnoki futamokon is bizonyított.

– Nem titkolt célom, hogy ebben a kategóriában megcélozzam a bajnoki címet, hiszen a Skoda erre megfelelő alapot adhat – vélekedett Luigi.

Nos, erről Bánkúti mellett minden bizonnyal másként gondolkodik a tavalyi Super1600-ban első Marton Gábor (Skoda), illetve az Újházi család: az apa Béla (Opel) és a fiú Ádám (Opel). Luigi a Supernationalben is megméretteti magát, mégpedig kölcsönautóval.

– A Seat bár készen van, mivel alaposan még nem tudtuk letesztelni, ezért nem vállalom be vele a nyitófordulót. Egy kölcsön Volvóval, egy raliautóval fogok rajthoz állni Máriapócson, ezért a döntőbe jutással már nem lennék elégedetlen – mondta a pilóta.

Két kategória, a megszokottól több futam, nagyobb erőpróba fizikálisan és mentálisan is.

– Ez nem gond, akár egész nap autóznék. Ha valami nehézséget jelenthet, az a két autó közötti különbség. A Volvó erős, de majd három má­zsával nehezebb mint a Seat, másként kell kezelni. A Skodával már jól összeszoktunk, az jóval ügyesebb a Volvótól. A lényeg az, hogy egyik autónál se legyen baki – így Luigi.

A Supernationalben egyébként népes és igazán nemzetközi mezőny jön össze Máriapócson, a legnagyobb eséllyel a többszörös Európa-bajnok szlovák, mint a többszörös Európa Bajnok Roman Castoral (Opel) bír.

Izgalmas versenyt vár

Luigi, és jó pár társa az elmúlt hétvégén már tesztelhette autóját, illetve a máriapócsi pályát.

– Jól sikerült a tesztelés, annak ellenére, hogy egy csapágytörés képében a technika ördöge is velünk volt. A máriapócsi pályát egyébként kedvelem, a különlegességét az adja, hogy a nagy felületű aszfaltja remek minőségű, így szinte a pályaautózás és a ralikrossz közötti körözést biztosítja. A murvás részen kicserélték a talajt, amivel javult ez a szakasz is. A már említett remek aszfalt miatt a különböző kategóriák időeredményei között nagy a különbség, jó tempóban lehet autózni és nem könnyű előzni. Éppen ezért húsvétkor izgalmas versenyre van kilátás, remélhetőleg jól fognak szórakozni a nézők – tudatta még Luigi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!