Sport

2014.04.15. 16:56

Maratonihoz igazított úticélok

Nyíregyháza - A mérnökként dolgozó Keresztessy László Kolozsváron futotta a harmincadik maratoniját.

Nyíregyháza - A mérnökként dolgozó Keresztessy László Kolozsváron futotta a harmincadik maratoniját.

Az elmúlt hétvégén újra két fő célpontja volt a megyebeli futóknak: a többség Budapest felé vette az irányt, ahol minden idők második legnépesebb magyarországi szabadidő-sport rendezvényén, a 29. Vivicittá városvédő futáson szerepeltek. A leghosszabb táv a félmaratoni volt, az itt induló szabolcsiak megint jobbnál jobb eredményeket értek el.

Nincs ilyen nagy hagyománya a negyedik alkalommal megrendezett Kolozsvár Maratonnak, de a nyíregyházi futók itt is megmutatták magukat népesnek mondható tizenegy fős küldöttséggel. Közülük négyen félmaratonon (21 098 méter), heten a maratoni távon (42 195 m) mérettették meg magukat. A félmaratonisták között akadt olyan nyíregyházi, aki először futott le ilyen távot (Péli Edina, Harászi Enikő és Ungvári Júlia), a maratonisták között ellenben Keresztessy László jubilált, ő már harmincadszor teljesítette az embertpróbáló távot.

– Százhúsz kilósan váltottam a sportosabb életmódra, és 2006 júniusában, az ausztriai Innsbruckban futottam le először a maratoni távot – mondta a harmincadik célbaérés után Keresztessy László. – Hogy miért pont ott? Így jött ki, mert tizennyolc hetes felkészülést követtem, és ott rendeztek akkoriban maratont, előtte pedig egy barátom invitálására Bécsben futottam le a fél távot. Kevesebb, mint nyolc év alatt jutottam el idáig, vagyis évi három és öt alkalom közötti maratont teljesítettem. Most jó esély van arra, hogy túllépjem az eddigi limitet, hiszen az idén már két verseny van a lábamban, és még legalább négyet tervezek. Többek között a nagyatádi ironman-vaiadalt, amely 3.8 kilométer úszás és 180 kilométer bringázás után maratoni futással zárul. Már kétszeres vasember vagyok, tavaly kihagytam a versenyt, idén semmi pénzért nem tenném, hiszen nagyon sokan megyünk Nyíregyházáról, tizenöt egyéni indulónk lesz.

A teljes cikk elolvasható a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 16-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!