Sport

2014.04.02. 11:27

Márciusban is szuper a Balaton

A nyíregyházi Cserpák Tamás második lett a tókerülő szupermaratoni futóversenyen.

A nyíregyházi Cserpák Tamás második lett a tókerülő szupermaratoni futóversenyen.

Szuper a Balaton! – júliusban és augusztusban gyakran elhangzik ez a felkiáltás, utalva a magyar tenger hőfokára. Március végén viszonylag ritkán dicsérik a tó adottságait, a sportolók közül ilyenkor a futók számára szuper a Balaton. Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Balaton szupermaratont, amely során a résztvevők négy napi adagban alatt futják körbe a tavat, összesen 195 kilométert megtéve.

A távot egyéniben, párban, három- és négyfős csapatokban is meg lehetett tenni, így végül közel nyolcszázan indultak, ebből mintegy 250 volt az egyéni teljesítő. Közülük pedig a nyíregyházi vasember, Cserpák Tamás a harmadik leggyorsabbnak bizonyult, miután 15:53:50 óra alatt teljesítette a négynapos penzumot, ez az eredmény 25–40 évesek korosztályában a második helyhez volt elegendő.

A mezőny napi 43 és 53 kilométer közötti adagokban haladt Siófoktól Siófokig, Fonyód, Szigliget és Balatonfüred volt még az egyes napok célállomása. A távot teljesítette még az ugyancsak nyíregyházi dr. Andrási Csaba is, aki 21:27:10 óra alatt ért célba.

(A teljes cikk elolvasható a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarországban.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!