Sport

2014.04.14. 15:27

Rá kell tenni egy lapáttal!

Nyíregyháza - A Szpari nagy esélyt szalasztott el arra, hogy igen közel kerüljön a legfőbb cél eléréséhez.

Nyíregyháza - A Szpari nagy esélyt szalasztott el arra, hogy igen közel kerüljön a legfőbb cél eléréséhez.

Ki gondolta volna a tavaszi szezon kezdetén, hogy az elmúlt két fordulóban az NB II-es focibajnokság elő három helyén tanyázók sokat javíthattak volna saját helyzetükön. A listavezető Nyíregyháza Spartacus növelhette volna az előnyét, a második, még feljutó helyért pályázó Dunaújváros pedig méginkább megléphetett volna a Siófok elől, aki viszont továbbra is tapadhatott volna Duna-partiakra. Erre mindhárom csapat mindössze egy pontot szerzett meg a lehetséges hatból, ami a Szpari és a Dunaújváros szempontjából annyiban pozitív, hogy az előnyük nem csökkent.

Visszatérve a szombati, nyíregyházi mérkőzésre, az esélytelenebb Sopron végül igazi helyzet nélkül, egy tizenegyes góllal szerezte meg a három pontot.

– Sajnos tompán játszottunk, hiába volt több helyzetünk mint ellenfelünknek, ezt nem sikerült pontokra váltani. Ráadásul olyan baklövést, mint amiért a tizenegyest kaptuk, nem szabad elkövetni. A legutóbbi két, papírformának tűnő mérkőzéssel már közel kerülhettünk volna céljainkhoz, ám nem így törént, így ezt a még hátralévő találkozókon kell biztosítani. Megmutatni azt, hogy valóban érdemesek vagyunk a cél elérésére. Rá kell tenni még egy lapáttal – vélekedett Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A csorbát szombaton Balmazújvárosban lehet majd kiköszörülni és azt is bizonyítani, hogy az újvárosiak nem a Szpari mumusai. Érdekesség, hogy a hajdúságiaknál a legutóbbi, Vasas elleni mérkőzésen a kispadon edzőként bejegyezve ült az a Feczkó Tamás, akit aliga kell bemutatni a megye focikedvelőinek.

Visszakanyarodva még a Szparihoz, a csapat szerdán Cigándon játszik majd edzőmeccset. A szombaton sérülés miatt lecserélt Máté János és Szokol Zsolt hétfőn Mohácsi doktornál vizitáltak, a pénteken megsérült Bajzát Péternek pedig pár napot külön kell majd gyakorolnia.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!