Sport

2014.04.08. 11:23

Valamikor idegenben is nyerni kell

Egyre inkább az osztályozó kerül a célkeresztbe a Marso-NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatánál, így lesz ez a szerdai szegedi bajnokin is.

Egyre inkább az osztályozó kerül a célkeresztbe a Marso-NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatánál, így lesz ez a szerdai szegedi bajnokin is.

A Körmend elleni vasárnapi vereséggel (81–92) szinte a nullával lett egyenlő a Marso-NYKK egyenesági bentmaradásának esélye, így a férfi élvonal alsóházi középszakaszából maradt négy mérkőzést a várható osztályozó szem előtt tartásával érdemes lejátszani. Ide tartozik a szerdai szegedi fellépés is.

– Azt szokták mondani, hogy amíg matematikai esély van, addig küzdünk, mi sem teszünk másként, de nem számolgatunk, hanem valóban a bajnokságvégi helyosztó párbajra készülünk – árulta el Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Ezzel együtt győzni megyünk Szegedre, mert valamikor idegenben is nyernünk kell, pontosan azért, hogy a fiúk elhiggyék, erre majd a sorsdöntő párharc alkalmával is képesek lesznek. A vasárnap látottakhoz képest szinte mindenben javulnunk kell, ha azt akarjuk, hogy labdába rúghassunk a jó formába lendült Szeged otthonában.

(A teljes cikk a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 9-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!