Sport

2014.04.01. 11:12

Vizsgamunka, de nemcsak Pécsen

Az államvizsgáinak sorát éppen szerdán kezdő Mohácsi Máté nélkül lép fel szerdán Pécsen a Marso-NYKK.

Az államvizsgáinak sorát éppen szerdán kezdő Mohácsi Máté nélkül lép fel szerdán Pécsen a Marso-NYKK.Volt a bajnokságnak olyan időszaka, amikor a Marso-NYKK-nál a Pécset „nézték ki” maguknak ellenfélül az egyre inkább érésben lévő osztályozóra, ez azonban felejtős lett. A PVSK nemhogy a kiesés ellen, hanem egyenesen a rájátszásért küzd, a férfi élvonal alsóházi középszakaszának eddigi hét mérkőzéséből hatot megnyert, és a hetedik helyről várja a folytatást, vagyis a szerdai (kezdés 18 órakor), Nyíregyháza elleni hazai mérkőzést. Időközben az NYKK mumusává vált a baranyai alakulat, hiszen az alapszakaszban idegenben elszenvedett viszonylag szoros vereség (73–69) után hazai pályán két sima fiaskó (78–58, majd a középszakaszban 88–76) következett.

– Nevezhetjük mumusnak a pécsi csapatot, hiszen még egyszer sem sikerült legyőznünk őket, holott mindkét hazai mérkőzésen nagy jelentősége lett volna az esetleges sikerünknek – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Számomra is meglepő ellenfelünk remeklése, kijelenthető, hogy az alsóház legjobb formájában lévő csapatához utazunk, amely otthon és idegenben is szépen gyűjtögeti a győzelmeket. Nehezíti a helyzetünket, hogy ezúttal idegenben lépünk pályára.

A nyíregyháziak elmúlt három meccsen nyújtott játéka alapján Sitku Ernő akár bizakodó is lehetne, ha nem lenne még mindig sérült Polyák László, Kósa Tamás és Varga Marcell, valamint ha nem éppen szerdán kezdené meg az államvizsgáinak sorozatát Mohácsi Máté, a csapat utolsó éves joghallgatója.

(A teljes cikk elolvasható a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 2-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!