Sport

2014.05.25. 19:13

A bronzéremhez száz pont dukált

Nyíregyháza - Nyert Tatabányán és harmadik helyen zárta az amatőr női NB-s kosárlabda-bajnokságot a Nyíregyházi FSE-NYKS.

Nyíregyháza - Nyert Tatabányán és harmadik helyen zárta az amatőr női NB-s kosárlabda-bajnokságot a Nyíregyházi FSE-NYKS.

Új módijához igazodva, a bronzpárbaj második mérkőzésén is elérte a 100 pontot a Nyíregyházi FSE-NYKS. Az amatőr női NB-ben a harmadik helyezését bebiztosító főiskolás csapat utolsó találatát Sándorfi Dóra szerezte, aki a bajnokság második felére alaposan belelendült a pontgyártásba.

Persze, a kezdetektől fogva sima sikerhez kellett Papp Klaudia és Farkasinszki Orsolya eredményes játéka is, akik mellé a hazai mérkőzéshez hasonlóan Földesi Vanessa is felnőtt a feladathoz. A siker azonban a többieké is, a nyíregyháziak a vasárnap kora esti sikerrel megvalósították azt, amiért egész évben dolgoztak: éremmel zárták le a hosszú és fárasztó bajnoki sorozatot. A jól megérdemelt bronzot a meccs után át is vehették a csapat tagjai.

Amatőr női NB

A 3. helyért, 2. mérkőzés

Tatabányai KC–Nyíregyházi FSE-NYKS 57–100 (10–18, 14–35, 11–25, 22–22)

Tatabánya, 50 néző, v.: Tőzsér, Hervay. NYFSE-NYKS: Papp K. 15/9, Földesi V. 18, Gömze 9/3, Páll V. 2, Farkasinszki O. 22/3. Csere: Sándorfi 20, Ónya 7, Popenko 5, Soós R. 2, Tatai. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Nyíregyházi FSE-NYKS javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!