Sport

2014.05.09. 19:43

Csak „Era” búcsúzott, a meze „tovább él”

Nyíregyháza - A sportág nyíregyházi ikonja könnyekkel szemében fejezte be játékos pályafutását.

Nyíregyháza - A sportág nyíregyházi ikonja könnyekkel szemében fejezte be játékos pályafutását.

Végre egy buli, amelyen nem tucatzene szólt. Erdősné Balogh Erika szereti, ha megdörren a gitár. A visszavonulását bejelentő nyíregyházi röplabdázó hivatalos búcsúpartija Tankcsapda klasszikussal kezdődött – klasszul. Elvégre a tiszteletére szervezett eseményen mi más szóljon, ha nem a kedvenc bandája. A center nem is bírta sokáig: Bem iskola küzdőterére lépve azonmód elpityeregte magát.

„Millió” gyerek, barátok, szurkolók, no meg az egykori játékostársak köszöntötték olyan hangrobbanással, hogy beleremegtek a falak. Aztán csend lett, de csak egy röpke pillanatra. Az Elindul a vonat... (még egy klasszikus, ezúttal Demjén Rózsitól) dallamaira tényleg majdnem megszakadt a szív. Az utolsó pillanatig titokban tartott, „Era” számára is hatalmas meglepetésként ható gála örömjátékkal zárult: a jelenlegi és hajdani csapattagok csaptak össze – na, nem túlságosan komolyan. Minő véletlen, az első pontot éppen a „nagyasszony” ütötte. Na igen, erre nagy tételben fogadni mertünk volna.

Noha a szabolcsi megyeszékhely sportági ikonja könnyes szemmel köszönt el – a hozzánőtt 4-es számú mez „tovább él”, lánya, Erdős Zsófia örökölte meg. Így élünk a gyanúperrel, az ifjú feladó a következő bajnoki évadban ismét nyíregyházi színekben domborít. Mégpedig abban a Fatum-Nyírsuli-NRK együttesében, amelyet Kőhalmi Richárd edző segítőjeként éppen édesanyja irányít a jövőben – immár csupán a kispadról. De hát, egyszer minden véget ér.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!