Sport

2014.05.15. 10:24

Hofi Gézának sem örültek volna jobban

A riválisok a legutóbbi fordulóban a Nagykállónak ,,játszottak,, - közel a bajnoki cím.

A riválisok a legutóbbi fordulóban a Nagykállónak ,,játszottak,, - közel a bajnoki cím. Mintha az Önök kérték, mi teljesítjük retro műsor elevenedett volna fel. A nagykállóiak viszont nem nótacsokrot, vagy Hofi Gézát rendeltek, hogy betegre nevessék magukat: beérték annyival, hogy a legfőbb riválisok bukását óhajtották. S láss csodát, kívánságuk meghallgatásra talált. A megyei első osztály legutóbbi körében a második Cellspan-Balkány, akárcsak a harmadik helyen táborozó Baktalórántháza is elhasalt - egyaránt hazai pályán. Bezzeg, a tabella tetején nyomuló Kálló nyert, nyolc pontra duzzadt előnye pedig négy fordulóval a befejezés előtt már-már garancia a bajnoki cím besöprésére.

Ráadásul a soros játéknapon a listavezető a kiesés gondolatával lassan megbarátkozni kénytelen Sényőt fogadja, amely fellépés újabb sikerrel kecsegtet. Bár az elmúlt hét végén történtek arra figyelmeztetnek: az idény hajrájában a korábban eltemetett együttesek is képesek látványos feltámadást produkálni.

Mindeközben verhetik a falba a fejüket a kemecseiek is, akik - ha győztek volna Csengerben - a második pozícióig rakétáznak. De a szatmáriak ellen elért döntetlennek elpuskázták az esélyt - most kapnak még egy sanszot. A rangadónak titulálható Mándokkal szemben összecsapáson újabb rohamot indíthatnak annak érdekében, hogy felkapaszkodjanak a dobogóra.

Miként a bentmaradásért vívott küzdelemben is élesebb, mint valaha. Noha szűkült is a veszélyeztetett legénységek száma. A jelek szerint a tavasszal ismét brillírozó (Tiszalök és a Szatmár Unió FC ,,kiszállt,, ebből a csatározásból, legalábbis csupán fatális balszerencse-sorozat következményeként zuhanhatnak ki. A három (jobb esetben kettő...) kipottyanó gárda a Nagyecsed, Sényő, Dombrád, Csenger, Tiszakanyár ötösfogatból kerül ki. A kanyáriak kilátasai a legkedvezőbbek, míg a Sényő, Ecsed páros nagy bajban van...


Szakvezetői várakozások: 27. forduló (kezdés: 17, ifi: 15)

Szombat

Tuzsér (7.)–Baktalórántháza (3.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Harcos, jó iramú meccsre számítok. Mindkét csapatban adottak azok a játékosok, akik ezt meg is tudják valósítani,

Illés László, baktalórántházi edző: – Az elmúlt héten a Magyar Kupa meccsen illetve a szombati bajnoki mérkőzésen is grundfocit játszottunk, az amatőr futball fény és árnyékoldalát felvonultattuk. Taktikailag nagyon fegyelmezetlenek voltunk, amennyiben ezen nem tudunk változtatni, nagyon nehéz dolgunk lesz Tuzséron, ha igen – akkor is.

Kemecse (4.)–Mándok (5.)

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Ahhoz, hogy a dobogóért vívott küzdelemben versenyben maradjunk mindenképpen le kell győzünk a jó erőkből álló Mándokot. Remélem, mindeni átérzi a meccs fontosságát, akkor a várt siker sem marad el.

Csoma Dezső, mándoki edző: – Csak gratulálni tudok a fiúknak a vasárnapi eredményhez! Sajnos, munkahelyi elfoglaltság miatt nem lehettem ott a Tuzsér elleni mérkőzésen. Nem lehetünk nyugodtak, mert az szezon végére úgy elfogytunk, hogy az utcáról, vagy buszmegállóból kell igazolni, hogy képesek legyünk kiállni Kemecsén...

Nyírgyulaj (8.)–Tiszakanyár (12.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Hiába alakítjuk ki a helyzeteket, a kapu előtt elfogy a tudományunk, szerzett gól nélkül pedig nem lehet nyerni. Ezen a mérkőzésen, remélem támadóink is magukra találnak és végre győztesen jövünk le a pályáról.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A bajnokság végére jelentősen átírtuk a saját célkitűzésünkkel kapcsolatos terveket. Most már igencsak kapaszkodnunk kell, hogy meg tudjuk tartani akár a jelenlegi helyezésünket. A hét végén is nagyon nehéz feladat vár ránk a masszív teljesítményt nyújtó Gyulaj otthonában.

Nagykálló (1.)–Sényő (15.)

Jánóczki József, nagykállói elnökségi tag: – Szeretnénk egyre biztosabbá tenni azt, amiért lassan már egy éve dolgozunk. Egy hazai győzelem sokat segíthet célunk elérésében.

Rubóczki Tibor, sényői edző: – Nagyon rossz helyzetben vagyunk, a következő négy meccsen a becsületünkért játszunk.

Vasárnap

Szatmár Unió FC (11.)–Tiszalök (10.)

Virovecz Pál, az SZUFC edzője: – Nem szabad számolgatni, nyerni kell és kész!

Kovács János, tiszalöki edző: – Mindkét csapat számára sorsdöntő lehet a hétvégi összecsapás. Az Unio a hazai pálya előnyét és szurkolóik „támaszát” élvezheti, de nekünk sem szabad kevesebb akarással küzdenünk, és akkor győztesként térhetünk haza.

Cellspan-Balkány (2.)–Nagyecsed (16.)

Dán Ferenc, balkányi edző: – Eddig is próbáltam a meccsek előtt visszafogottabban nyilatkozni, éppen azért, mert ahogy a legutóbbi fordulóban is megmutatkozott, soha nem szabad semmit biztosra venni. Jelenlegi helyzetünkkel teljes mértékben elégedett vagyok, de még hátra van négy mérkőzés

Ricsei Ferenc, nagyecsedi játékos-edző: – A hét végén olyan eredményt szeretnénk elérni, amivel életben marad esélyünk a hátralévő fordulókra is.

Ibrány (9.)–Csenger (13.)

Móré Zoltán, ibrányi egyesületi elnök: – A tiszakanyári meccsen nagyon jól játszottunk, a megszerzett három pont akkor ér valamit, ha a hazai meccset is hozzuk. Ezért semmi más eredményt nem tudok elképzelni, mint a győzelmet.

Barcsay István, csengeri edző: – Szükségünk van minden pontra, Ibrányban is szeretnénk jó eredményt elérni. A legutóbbi meccsen mutatott forma biztató, ezt a teljesítményt kell átmenteni vasárnapra is.

Dombrád (14.)–Nyírmada (6.)

Borza László, dombrádi edző: – Hasonló nehézségű feladat vár ránk, mint a múlt héten, újra az élbolyhoz tartozó csapattal játszunk. A tippmixelők nagy oddsot adnának ránk, de remélem a baktai győzelem akkora erőt tudunk meríteni és olyan eredményt érünk, el, amivel közelítünk céljaink megvalósításához.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – A tavaszi első vereségünk után javítani szeretnénk. Nem lesz könnyű, mert a Dombrád a bentamaradásért küzd, ettől függetlenül, pontokért megyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!