Sport

2014.05.20. 16:00

Jól nyomták a magyar ralikrosszozók

Nyírád - Mózer Attila a második helyen zárt, folytatás Máriapócson, a pünkösdi versenyen.

Nyírád - Mózer Attila a második helyen zárt, folytatás Máriapócson, a pünkösdi versenyen.Több magyar győzelmet is hozott a ralikrossz Challenge Europe sorozat történetének első magyarországi versenye, amely egyben magyar és osztrák bajnoki forduló is volt. Vasárnap délután a nyirádi katlanban két kategóriában is a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott fel: a SuperCars-ban Harsányi Zoltán nyert Mózer Attila és Wieszt Jankó előtt, míg a Super1600-ban Luigi, Bánkuti Gábor, Marton Gergely volt a befutó sorrendje, az összes külföldi pilóta mögöttük következett a sorban. A TouringCars-ban nem volt magyar, így ott külföldi nyert: a korábbi Európa-bajnok Roman Castoral nagy csatában győzte le a címvédő Jos Sterkenst.

Visszatérve a SuperCars kategóriához, a nyíregyházi Mózer Attila, aki a nyirádi klub versenyzője nem panaszkodhat az elmúlt hétvégére. Szombaton, a korábbi eső miatt még helyenként nedves pályán is jól nyomta, majd a vasárnapi szárazon hasonlóképpen. Így a döntőben a második helyről startolhatott, ezt tartva a máriapócsi nyitányon a szakadó esőben is győztes Harsányi Zoltán mögött ért célba.

A szerelők is kitettek magukért

- Teljesen elégedett vagyok a nyírádi szerepléssel. A srácok kitettek magukért, hiszen jól összerakták az autót és én is éreztem a vezetést. Úgy néz ki, hogy jó úton haladunk, annak pedig külön örülök, hogy a Challenge-mezőnyében megmutattuk a külföldieknek, hogy erős a magyar ralikrossz - így Mózer Attila.

A honi mezőny legközelebb ismét Máriapócson fog versengeni, a pünkösdi Oláh-Gumi Rallycross és Drift Fesztiválon két szakágban is a bajnoki pontokért ülnek majd autóba a résztvevők. A SuperCarsban hatalmas csata várható, mert a nyirádi versenyről az autókrossz Európa-bajnoki futam miatt hiányzó Kárai Tamás mellett a hírek szerint két megyebeli pilóta, Révész Bálint és Móricz József is rajthoz áll. Kárai egyébként magabiztosan nyerte az Európa-bajnoki futamot.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!