Sport

2014.05.23. 13:10

Nagyon meg akarják szerezni a bronzérmet

Nyíregyháza - Vasárnapi tatabányai győzelme esetén már biztos dobogós a Nyíregyházi FSE-NYKS az amatőr női kosárlabda NB-ben.

Nyíregyháza - Vasárnapi tatabányai győzelme esetén már biztos dobogós a Nyíregyházi FSE-NYKS az amatőr női kosárlabda NB-ben.

Egyetlen győzelemnyire került a Nyíregyházi FSE-NYKS attól, hogy megszerezze a bronzérmet a női szakág második vonalának számító amatőr NB-ben. A főiskolások a múlt héten szombaton 114–79-re győztek a Tatabányával szemben, így 1–0-ra vezetnek az egyik fél második győzelméig tartó párharcban, amelynek újabb mérkőzését vasárnap 17 órától játsszák a dunántúli városban. A dobogón már csak ez az egy hely kiadó, hiszen a döntőben nem kis meglepetésre a TFSE 2–0-ra múlta felül a BEAC-ot.

– Azzal a szándékkal utazunk, hogy lezárjuk a párharcot és vele együtt a bajnokságot – mondta Farkasinszki Gyuláné, a nyíregyháziak edzője. – A lányok nagyon akarják a bronzérmet, meg aztán ilyen hosszú idényünk még nem volt, mindenkinek jól jön a pihenő, illetve több olyan játékosunk van, aki érettségi vagy államvizsga előtt áll, ők is megérdemlik, hogy innentől kezdve már csak a tanulmányaikra koncentráljanak. A tavalyival együtt zsinórban ötször győztük le a Tatabányát, úgy gondolom, ezek az eredmények mindkét félben megmaradnak, de azért voltak hibáink a múlt heti meccsünkön is, amit illene kijavítanunk. Ha ez megtörténik, akkor a bronzérem megszerzésének tudatában térhetünk haza Tatabányáról.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!