Sport

2014.05.29. 10:56

Nem puskázta el az az esélyt

Vareha Attila a világbajnok által felajánlott különdíjat megszerzése mellett bajnoki címet is nyert.

Vareha Attila a világbajnok által felajánlott különdíjat megszerzése mellett bajnoki címet is nyert. Jól zárult az elmúlt év Vareha Attila számára, és az idei esztendőre sem lehet panasz. A Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület serdülőkorú reménysége éppen olyan sikeresen folytatta pályafutását, mint korábban.

Az anno, 2013 december elsején, Győrszentivánon rendezett serdülő országos bajnokságon aktív részese volt a legjobbnak bizonyuló csapatnak, ráadásul nem más, mint dr. Hammerl László, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok akasztotta nyakába az aranyérmet. Alig egy héttel később beverekedte magát a budapesti Jubileum Postaverseny döntőjébe a légpuska húsz lövéses számában, ahol az előkelő második helyet szerezte meg. A fináléra Sidi Péter világbajnok sportlövő a legtöbb belső tízest lövő résztvevőnek különdíjat ajánlott fel.

Mivel az első és második helyezett egyaránt 11-11 tízest lőtt, a bíró szétlövést rendelt el, amit Attila sikerrel teljesített – legyőzve riválisát. Mindemellett, mint a legfiatalabb induló, elnyerte Kissné Orosz Edit, az utánpótlás válogatott kapitányának különdíját is.

Nincs megállás 2014-ben sem. Az április 25-én,a Győr melletti Ácson lebonyolított Általános Iskolások Országos Bajnokságán, a légpisztoly húszlövéses versenyszámában 183 körrel végzett az élen – szerzett dicsőséget a nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskolának.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!