Sport

2014.05.21. 10:16

Újra felkerülhetnek a sportág térképére

Csütörtökön tartják a megyei kézilabda szövetség éves rendes közgyűlését.

Csütörtökön tartják a megyei kézilabda szövetség éves rendes közgyűlését.A Magyar Kézilabda Szövetség éves rendes küldöttgyűlését tartotta Budapesten. Az ülésen többek között elfogadták a 2013. évi szakmai beszámolót és a 2014. évi költségvetést. A küldöttgyűlésen átadták a Magyar Kézilabdázásért Emlékérmeket. Nagy öröm a megyei szövetség és minden kézilabdabarát számára, hogy az elismert szakemberek között volt Bartha Dénes is.

Idevágó információ, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kézilabda Szövetség május 22-én, csütörtökre hívta össze éves rendes közgyűlését. A napirendi pontok között szerepel a tavalyi évi szakmai munkáról szóló beszámoló, az éves költségvetés elfogadása illetve a 2014. év második felének szakmai munkatervének megvitatása.

Aznap kezdődik az I. Szabolcs Kupa utánpótlástorna sorozat. A torna megrendezésének célja a kézilabda népszerűsítése a megyében élő gyerekek számára. A torna helyszíneinek kiválasztásánál arra törekedtek, hogy olyan településeket is bevonjanak a programba, ahol jelenleg nincs működő kézilabdaklub. Így Baktalórántháza és Vásárosnamény is újra felkerül a sportág térképre. A seregszemlén fiú és lány U8-tól egészen a junior korcsoportig rendeznek mérkőzéseket. A kupasorozat keretében több, mint 1100 gyereket kívánnak megmozgatni. A versenyeken mindenki csak nyerhet, itt a részvétel és a sportághoz való kötődés erősítése a cél, nem csak a győzelem. A pályára lépő fiatalok érmet és kézilabda pólót kapnak.

Május 27-én, 17 órától kezdődik a megyei kézilabda alapfokú játékvezetői képzés. A jelentkezés még nem zárult le. A képzésre várnak minden kézilabda iránt érdeklődő hölgyet és urat. A képzésen szerzett ismeretekről tett sikeres vizsgát követően lehetőség adódik aktív játékvezetőként bekapcsolódni a megye kézilabdasport életébe. A képzés ingyenes! Jelentkezni lehet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kézilabda Szövetség megyei koordinátoránál a +36/20/397-1915 vagy a [email protected] elérhetőségeken.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!