Sport

2014.06.04. 12:10

A csapatok legyőzték a Balatont

Két nyíregyházi váltó is teljesítette az Ultrabalaton távját a nonstop versenyszámban.

Két nyíregyházi váltó is teljesítette az Ultrabalaton távját a nonstop versenyszámban.Összesen 34 nyíregyházi sportember, a Nike Futóklub immár Nyírségi Futók SE színeiben szereplő versenyzői gondolták úgy, hogy meghódítják a Balatont. Az Ultrabalaton elnevezésű viadalon nem más várt a bátrakra, mint egyéniben vagy váltóban körbefutni a magyar tengert, teljesítve a 212 kilométeres távot.

Sajnos, a két egyéni induló ezúttal nem járt sikerrel. A tavaly a távot már teljesítő Tihor Csaba 180 kilométernél kényszerült feladni a versenyt, az ultrafutó fizikai fájdalmat nem érzett, mentálisan nem bírt el a terhet. Az először próbálkozó Kubovics Éva ellenben 120 kilométernél sérülés miatt volt kénytelen feladni a versenyt. De hát ahogy a futók mondása tartja: „Van úgy, hogy a hegy győz. És ez így van jól, mert ha mindig az ember győzne, akkor már a hegy nem is hegy lenne.”

A csapatok ellenben legyőzték a hegyet, vagyis esetünkben a Balatont. Két váltó a nonstop versenyben ért célba, az öt versenyzőből álló Nike Futóklub Nyíregyháza–Vegyesfelvágott fantázianevű csapat, Makkai Éva, Váradi Hedvig, Váradi Szilvia, Pivnyik László és Paulik Attila összetételben 18:19:04 óra alatt ért célba, míg a Nyírségi Futrinkák Trió elnevezésű hármas (Dankó Ágnes, Gnándt István, Babosi György) 22:23:24 órás idővel teljesítette a távot.

Rajtuk kívül a kétnapos versenyben résztvevő csapatok is indultak, ők öt, kilenc és tíz versenyzőből álló váltókban tudták le a távot. Egy volt a közös a résztvevőkben: átélve a verseny hangulatát, jövőre is visszavágynak majd oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!