Sport

2014.06.07. 10:55

A csoportelsőség a tét

Nyíregyháza - Amerikai focistáink lendületben vannak, a miskolciak ellen is nyerni akarnak.

Nyíregyháza - Amerikai focistáink lendületben vannak, a miskolciak ellen is nyerni akarnak.A fogyással aligha lesz gond néhány játékosnál vasárnap délután. Védőfelszerelésben, sisakban rohanni, az ellenfélnek gyürkőzni harminc fok körüli hőmérsékletben, ez biztos izzadás és testsúlycsökkenés.

Ez vár majd a Tiszavasvári úton az amerikai foci mérkőzés résztvevőire. Nem is akármilyen derbi lesz, hanem Nyíregyháza-Miskolc rangadó, mindez a divízó II-es bajnokság Keleti-csoportjának alapszakaszbeli zárófordulóján.

 Miként arról már beszámoltunk, a Nyíregyháza Tigers vezetése és játékoskerete nagy változáson ment át, az új csapat ugyan rosszul indította a szezont, ám a Budapest Rebels otthonában elszenvedett 27–6-os vereséget két szép győzelem követte.

Előbb pályaválasztóként Bujon a Szolnok Soldiers ellen 28–6-ra nyertek a Tigrisek, majd Debrecenben a Gladiatorst verték 30–6-ra. Az eredményekből is kitűnik, hogy lendületben vannak a nyíregyháziak.

Rend után sikerek

– Nagy változásokkal és sok problémával kezdtük az évet, gond volt a pályával, az edzésfeltételekkel, ezek rányomták a bélyegüket az első mérkőzésre. Aztán rendeződött a helyzet, aminek a pályán, a mérkőzéseken is megmutatkozott a hatása – fűzte hozzá az eredményekhez dr. Szépe József, a Tigers elnöke.

 – Az eddigi eredményekben, illetve a munkában oroszlánrészt vállalt az amerikai Troy Rice. Az igazi amerikai focin felnőtt játékos a mérkőzéseken és az edzéseken is olyan pluszt tud adni, amelyet csak a sportág hazájában felnőttek tudnak.

 – Troynak elévülhetetlen érdemei vannak az eddigi sikerekben – erősítette meg dr. Szépe József. – Példaértékű a hozzáállása, a szellemisége, a profizmusa.

Egy számára teljesen új országba, kultúrába érkezett, ám soha egyetlen megjegyzése sem volt arról, hogy nem műfüves pályán edzünk, hogy a felszerelésünk nem olyan mint náluk. Teszi a dolgát, higgadtan, nyugodtan, de óriási hittel és alázattal.

Ez egyre inkább átragad a srácokra is, aminek csapatszinten is csak pozitív hozadéka van. A mérkőzéseken igazából nem akar főszereplő lenni, ám megmozdulásaival, játékával mégis azzá válik. Meccsenként hozza a pontokat, ez pedig a társait is feldobja.

 Erősségük a védőjáték

 Vasárnap a Keleti-csoport rangadóján a Miskolc Rene­gades lesz a Tigrisek ellenfele a Tiszavasvári úti pályán. A borsodiak a csoport fő esélyesei, eddig mindhárom meccsüket megnyerték. A vasárnapi derbin a tét a csoportelsőség; amennyiben a Tigers nyer, az első, vereség esetén a negyedik helyen zár. Utóbbira persze nem is gondolnak a nyíregyháziak.

 – Csapatunk egyik erőssége a védőjáték, amit az utóbbi két meccsen ellenünk szerzett kevés pont is bizonyít. Bízom benne, hogy vasárnap is stabilak leszünk, a támadásban pedig hozzuk a be­gyakorolt figurákat és nyerni fogunk – vélekedett a klub elnöke.

KM-ML

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!