Sport

2014.06.13. 17:56

Csábinak csábító volt a Szpari ajánlata

Nyíregyháza -  Az egyszeres szövetségi kapitány már elkezdte a tárgyalásokat a játékosokkal.

Nyíregyháza -  Az egyszeres szövetségi kapitány már elkezdte a tárgyalásokat a játékosokkal.

Ez hosszú tárgyalás volt. Pénteken reggel ült le Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa, Sipos Zoltán tulajdonostárs és Lucsánszky Tamás klubigazgató, hogy a jelöltekkel történő beszélgetések után eldöntsék: ki legyen az élvonalba jutott Szpari új vezetőedzője. Miként arról korábban már beszámoltunk, a világhálón jó pár nevet vetettek fel mint lehetséges jelölt, ennek tükrében mondhatni meglepetés született Végül késő délután felszállt a füst: az új mester: Csábi József!

- A klubépítési modellnek megfelelően választottunk. Egy olyan vezetőedzőt szerettünk volna, aki az alapkoncepciónknak mind szakmailag, mind emberileg megfelel, és hosszú távon a Nyíregyháza Spartacus meghatározó tagja lehet. Csábi József személyében egy ilyen embert ismertünk meg, és a játékosokhoz hasonlóan nagy benne a bizonyítási vágy - mondta Lucsánszky Tamás klubigazgató.

- Úgy tűnhet, hogy kissé elnyújtottuk az új vezetőedző kiválasztását, ám ez csak azért van, mert alaposan megfontoltunk mindent, nem akartunk elhamarkodottan dönteni, hiszen hosszú távú koncepciónk van. Végül Csábi József mellett tettük le a voksot, úgy érzem jól döntöttünk remélhetőleg a csapat ezt az eredményeivel bizonyítani is fogja - vélekedett Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa.

– Több mint egy hete tárgyaltam már a nyíregyházi vezetőkkel, alaposan körbejártuk egymást - kezdte válaszát lapunk érdeklődésére Csábi József. –  Igazán korrekt volt a pénteki végső megbeszélés, Révész Bálint tulajdonos egyértelmű garanciát adott arra, hogy valóban komoly a nyíregyháziak szándéka, és úgy gondolom, hogy itt valóban lehet majd alkotni. Egyébként a megkeresést és a döntést is nagyon megtisztelőnek tartom, hogy gondoltak rám egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező csapatnál. Játékosként és edzőként is voltam többször Nyíregyházán, tudom, hogy az itt élők nagyon szeretik a futballt. Egy sikerre éhes közegbe kerültem, és mindent elkövetek majd azért, hogy a következő időszak valóban az is legyen. Nagy kihívás számomra a feladat, és mivel fél éve - igaz csak egy meccs erejéig - a válogatott kispadján is ülhettem, be akarom bizonyítani, hogy méltó vagyok a feladatra. A szakmai stáb sem állt még össze véglegesen, ehhez is szükség van még pár napra. Amíg a végleges keret összeáll türelmet kérek a szurkolóktól.

További részletek a Kelet-Magyarország június 14-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!