Sport

2014.06.06. 11:06

Csapatezüst és pozitív mérleg

Majoros Bence és a magyar ifjúsági fiúválogatott is jól szerepelt Lengyelországban.

Majoros Bence és a magyar ifjúsági fiúválogatott is jól szerepelt Lengyelországban.Magyar sikerektől volt hangos a lengyel korosztályos nemzetközi bajnokság ifjúsági fiú versenyszáma, hiszen az egyest Ecseki Nándor, a párost pedig az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó nyerte meg. Csapatban sem maradtak érem nélkül a mieink, és a megszerzett ezüstből a nyírbátori Majoros Bence is kivette a részét.

Bence harmadik számú játékosként kapott helyet a magyar trióban, és megbízhatóan hozta a meccseit: a csoportban román és japán (!), a főtáblán lengyel és orosz ellenfelét is legyőzte. Egyedül a döntőben, fehérorosz riválisától szenvedett vereséget, igaz, akkor az egész csapatnak nem jött ki a lépés, és Majoros csaknem életben tartotta a reményeket, ám a harmadik összecsapáson 2:1-es előnyről 3:2-re veszített, így a magyarok számára maradt a második hely.

Az utóbbi hetekhez képest javuló formát mutató Majoros az egyéni viadal során a csoportjából gond nélkül jutott a hatvannégyes főtáblára, amelynek első fordulójában újabb lengyel sportolót győzött le.

A nyolcaddöntőért azonban egy másik japán visszavágott a honfitársát Bence ellen ért korábbi „sérelmekért”. Párosban a nemzetközi porondon először szerepelt együtt a Majoros Bence, Bruckner Máté duó, és a nyitó körben dán rivális ellen szenvedtek vereséget. Az összesített mérleg így is jócskán pozitív (nyolc győztes és csak három vesztes mérkőzés), ami biztató a jövő hónapban esedékes korosztályos Európa-bajnokság előtt.

(A részletes eredmények a Kelet-Magyarország 2014. június 7-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!