Sport

2014.06.05. 19:52

Márk címvédőként fog bunyózni a némettel

Nyíregyháza - Szívesen emlékszik vissza március elejére Nagy Lajos Márk, a nyíregyházi Big Boxing profi bunyósa.

Nyíregyháza - Szívesen emlékszik vissza március elejére Nagy Lajos Márk, a nyíregyházi Big Boxing profi bunyósa. A kecskeméti bokszgálán - amelyen Erdei Zsolt búcsúzott a szorítótól - a nyíregyházi főiskolás derekára került a WBO középsúlyú junior világbajnoki öve, amelyet a lengyel Patryk Litkiewicz ellen egyhangú és egyértelmű pontozással nyert. Márknak ez volt a tizenhetedik profi győzelme.

Az öv nagyon megtetszett a német Timo-Joel Caminnak, hiszen pénteken este szeretné elvenni Márktól. Ekkor Szentesen jön a Ferrobox újabb profi gálája, amelyet egyébként a közszolgálit tévé közvetíteni fog.

- Egy két évvel ezelőtti, egy perces videónk van az ellenfélről, abból sokat nem tudtunk meg. Márktól alacsonyabb, sűrű a srác, jó a kettős fedezéke és szaporán dobálgatja a karjait. Nem lesz könnyű ellenfél. Hogyan sikerült Már felkészülése? Ahogy ilyenkor meg szoktam jegyezni: majd a meccs után megmondom. Akadtak kisebb problémák, de remélhetőleg ez nem jön majd elő pénteken este – vélekedett Nagy Lajos, Márk edzője, menedzser és édesapja.

- Ahogy apa mondta, nem sokat tudunk a német ellenfélről –vette át a szót Nagy Lajos Márk. – A felkészülés alatt egy hetet bokasérülés miatt ki kellett hagyni, ám a kondim jól, és úgy érzem sikerült jól felkészülni. Mivel elég zárt a srác, sokat kell majd dolgoznom kivűlről és lábbal nem szabad leragadnom. Bízom benne, hogy sikerül megoldani a feladatot és a meccs után nálam marad az öv.

Nagy Lajosék csütörtökön kora délután érkeztek meg Szentesre, ahol már a mérlegelésen is túl vannak a felek. Márknál 72 kilót, ellenfelénél 70 kiló 20 dekát mutatott a mérleg. Pénteken Márk klubtársa és edzőpartnere, Kassai Ignác is szorítóba lép majd 59 kilóban a kecskeméti Laki Róbert ellen húz kesztyűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!