Sport

2014.06.16. 17:55

Nem lett szélmalomharc a Cervantes elleni meccsből

Fucsovics Márton megnyerte az első selejtezőbeli mérkőzését a wimbledoni Grand Slam-versenyen.

Fucsovics Márton megnyerte az első selejtezőbeli mérkőzését a wimbledoni Grand Slam-versenyen.

Azok után, hogy négy éve megszerezte a juniorok trófeáját, 2011-ben a felnőttek selejtezőjében is nyert meccset, tavaly pedig ugyanott csak döntő szett 12:10-re kapott ki a thaiföldi Udomchokétól, Fucsovics Márton (199. a világranglistán) újra megérkezett Wimbledon szent gyepére. Pontosabban csak Roehamptonéra, hiszen az angol nyílt teniszbajnokság kvalifikációját a londoni külvárosban rendezik meg.

A nyíregyházi teniszező első fordulós ellenfele a spanyol Inigo Cervantes (361.) volt, aki az első szettben végigvitte a korán megszerzett bérkelőnyét (4:6). A második játszmában Marci 6:5-ös vezetésnél három szettlabdához jutott, de a végül 7–2-re megnyert tie-breakig kellett várni az egyenlítésre (7:6). A döntő szett aztán egyre inkább hasonlított a spanyol névrokánának regényhőse, Don Quijote szélmalomharcához, hiszen Marci kettős brékelőnyben, 5:2-nél a meccsért szervált, mégis csak 5:4-nél a második meccslabdája után tett pontot a történtek (4:6, 7:6, 6:4) végére.

Következik a selejtező negyedik kiemeltje, a német Andreas Beck (125.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!