Sport

2014.06.17. 16:25

Nem szakad meg a sorozat

Nyíregyháza - Az elnökség döntése értelmében a nyíregyházi férficsapat az ősztől újra az élvonalban szerepelhet.

Nyíregyháza - Az elnökség döntése értelmében a nyíregyházi férficsapat az ősztől újra az élvonalban szerepelhet.

Ülést tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége, amely a férfi NB I. A csoport 2014-2015-ös bajnoki idényének versenykiírását is napirendre tűzte. A versenyiroda javaslatát az elnökség elfogadta, eszerint a férfi élvonalban 14 csapat indul a következő szezonban, közülük a mégis csak az Adria-ligában induló Szolnok az alapszakaszt követően csatlakozik a küzdelmekhez. Mindez azt jelenti, hogy az alapszakaszban 13 csapat szerepel majd, egy valaki rendre szabadnapos lesz.

A döntés értelmében tagja az élvonal mezőnyének a Marso-Nyíregyháza KK és a MAFC is. A tavalyi versenykiírás alapján a nyíregyháziak kiestek az NB I.  A csoportjából, a műegyetemisták pedig nem jutottak fel, hiszen a Bonyhád mögött a második helyen végeztek a B csoportban.

A nyíregyházi klub vezetőinek a múlt hét szerdáig kellett jeleznie a szövetség felé, hogy felkérés esetén vállalná-e a szereplést a legmagasabb osztályban, miután kiderült, hogy a Bonyhád nem indul az élvonalban. Az NYKK elöljárói igent mondtak, kedden pedig megszületett a pontos létszámról szóló döntés, vagyis az, hogy a Nyíregyháza továbbra is az NB I. A csoportban szerepelhet. A csapat tehát a tizennegyedik évét kezdheti meg az élvonalban, a tizenharmadik zsinórban.

Nyilvánvaló, hogy az eddigi bizonytalanság miatt a klubnál nem voltak aktívak a játékospiacon, eddig csak távozó kosárlabdázókról (Mohácsi Máté – ZTE, Cseh György – Jászberény, Polyák László – Marosvásárhely, Derek Hall – Falco KC) lehetett hallani. A háttérben azonban már több egyeztetés is történt, így vélhetően a napokban bejelentik, hogy kik csatlakoznak a megmenekült csapat keretéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!