Sport

2014.06.24. 13:27

Nemcsak a szél fújta el

Szó sincs arról, hogy Ónodi Dávid a jövőben a négyszáz métert tekintené hangsúlyosnak.

Szó sincs arról, hogy Ónodi Dávid a jövőben a négyszáz métert tekintené hangsúlyosnak.Elbúcsúzott a csapat Európa-bajnokság I. osztályától a magyar válogatott, miután a hétvégi, tallinni eseményen az utolsó, 12. helyen végzett. Válogatottunkban négy nyíregyházi atléta is helyet kapott, közülük a sprinter Ónodi Dávid nem a legerősebb versenyszámaiban, hanem 400 méteren szerepelt.

– Mindenki igyekezett mindent beleadni, és összességében ebben az összetételben ez a válogatott ennyire volt képes – elemezte a kiesés kapcsán kialakult helyzetet Ónodi Dávid. – Sok volt a fiatal csapatban, szinte valamennyi kerettag a korosztályos világversenyekre készül. A szombati nap után már lehetett látni, hogy nehezen harcolható ki a bentmaradás, a csapatgyűlésen ennek a veszélyére fokozattan fel is hívták a figyelmünket, de sajnos nagyon sokan elmaradtak a valós tudásuktól.

Ezt a körülményekre sem lehetett fogni, hiszen a hét Celsius fok és az erős szél az mindenkinek hét fok és erős szél volt. Ami engem illett, úgy volt, hogy a pénteki előversenyen futok száz métert és a négyszer négyszázas váltóban kapok még helyet, ám Deák Nagy Marcell megsérült, és ezek után kértek fel arra, hogy egy kört fussak. Szó sincs tehát arról, hogy váltanék, és a hosszabb távokat helyezném előtérbe. Ez volt életem harmadik négyszázas futása, a nagy szembeszél nem nekem kedvezett, hiszen a hajrára elfáradtam, és a valódi négyszázasok elfutottak mellettem.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2014. június 25-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!