Sport

2014.06.30. 11:35

Puyolt hiányolta a spanyol válogatottból

A FIFA-asszisztens a svájci vb-selejtező után látta a hollandok szárnyalását.

A FIFA-asszisztens a svájci vb-selejtező után látta a hollandok szárnyalását.

A megye legmagasabban jegyzett játékvezetője a nemzetközi keretben éppen 10 éve posztoló asszisztenshölgy, az ibrányi dr. Kulcsár Judit. Amint megkezdődött a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, máris repült, hiszen küldték. A Svájc-Izrael női vb-selejtező egyik közreműködője volt, majd miután a magyar trió teljesítette a feladatát, a tévé elé ült az alpesi országban, és megtekintette a Spanyolország-Hollandia mérkőzést.

– Döbbentem néztem, ahogy átgyalogolnak rajtuk a hollandok. Átjáróház volt a védelmük, teljesen csődöt mondtak. Hiányoltam Puyolt, az ő agresszivitása, megbízhatósága nélkül lényegesen sebezhetőbbek – fejtegette a 98 férfi NB II-es és 2 NB I-es meccsen asszisztáló hölgy. Jelenleg javában tart a felkészülési időszak: az MLSZ JB erőnléti trénere által összeállított edzésterv alapján rója a köröket, amelyet Polar-óra rögzít, tehát mindennek nyoma van.

Vasárnapi lapzártánk után rendezték meg a Costa Rica-Görögország összecsapást, ami kellemes emlékeket idézett fel dr. Kulcsár Juditban.

– Tavasszal három hetet töltöttem el Kulcsár Katalin játékvezetővel Costa Ricában, az U 17-es női világbajnokságon. Egy szimpatikus népcsoportot ismertünk meg. A viszonylag kicsi ország nagyot alakít a mostani vébén, amit a nemzetközileg kevésbé jegyzett játékosaik szervezett csapatjátékának köszönhetnek. Amikor legyőzték Olaszországot, a fővárosuk, San José főtéren valóságos népünnepélyt rendeztek. Jó volt látni, mennyire tudnak önfeledten örülni. Talán egyszer a magyar embereknek is megadatik hasonló érzés...

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!