Sport

2014.07.16. 10:44

A honi és az európai élvonalba!

Nyíregyháza - A B divíziós Európa-bajnoki ezüst után Papp Klaudia jövőre a legjobb kontinentális csapatok ellen játszhat.

Nyíregyháza - A B divíziós Európa-bajnoki ezüst után Papp Klaudia jövőre a legjobb kontinentális csapatok ellen játszhat.

Sorra érték a kellemes meglepetések Papp Klaudiát. A bajnokságot csapatával, a Nyíregyházi FSE-NYKS-sel bronzéremmel zárta az amatőr női NB-ben, aztán bekerült az U20-as válogatott B divíziós Európa-bajnokságra utazó csapatába, és a nemzeti alakulattal, Szófiából sem üres kézzel tért haza: a megszerzett ezüstérem azt jelenti, hogy a jövőre a legjobbak között, vagyis az A divízióban szerepelhet Magyarország ebben a korosztályban. És a meglepetéseknek még nem volt vége...

– Hétfőn este értem haza, a szüleim jöttek értem a repülőtérre, a hazaérkezésem után pedig az a meglepetés ért, hogy klubbéli csapattársaim az udvarunkon vártak rám – mesélte Papp Kladia. – Nagyon örültem nekik, jól esett, hogy örültek a sikeremnek, azt hiszem, ebben ők is valamennyien benne vannak.

A 170 centis irányító a magyar válogatott valamennyi mérkőzésen lehetőséghez jutott, és mutatói arról árulkodnak, hogy meghálálta a bizalmat.

– Nem lehetek elégedetlen a csapaton belül betöltött szerepemmel – mondta Papp Klaudia. – Akadtak meccsek, amikor kevesebb lehetőség jutott nekem, de akkor sem szomorkodtam, igyekeztem megragadni a mindenkor kapott esélyt. Az első meccsen a németektől kikaptunk, akkor egyrészt nem gondoltunk arra, hogy az a találkozó volt gyakorlatilag a döntő, és azt sem sejtettük, hogy a viadal hátralévő részébenn már nem szenvedünk vereséget. A célkitűzés a feljutás kiharcolása volt, ezt talán a vártnál magabiztosabban sikerült elérnünk, az ezüstérem pedig a hab volt a tortán.

További részletek a Kelet-Magyarország július 17-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!