Sport

2014.07.11. 16:20

A német precizitás világbajnoki címet érhet

Az én világbajnokságom: Márton István, a Nyíregyháza Spartacus technikai vezetője.

Az én világbajnokságom: Márton István, a Nyíregyháza Spartacus technikai vezetője.

Kettő maradt a világbajnokság hatvannégy meccséből, az éremcsaták esélylatolgatását Márton Istvánra bíztuk.

– A braziloknak hatalmas pofonból kell felállniuk, de nyilván mindent megtesznek majd azért, hogy szépen búcsúzzanak a közönségüktől – mondta a Nyíregyháza Spartacus technikai vezetője. – A hollandok is sajátságos lelkiállapotban várhatják a csalódott csapatok csatáját, hiszen szövetségi kapitányuk Louis van Gaal számára ez lesz a búcsúmeccs. A holland csapat szervezettebb, a brazil mellett pedig a hazai pálya szól.

A finálét akár semleges szemlélődőként figyelhetné a tavasszal még Nyírbátorban dolgozó szakember, ám...

– Gyermekként az 1986-os világbajnokság volt az első, amelyet figyelemmel követtem, a magyarok kiesése után a németeknek szurkoltam, és ez így van azóta is – tért át a fináléra Márton István. – Mindent elmond az alaposságukról, hogy ők egyedül építettek maguknak külön bázist, így nem kellett ingázniuk, és az orvosi stábjuk is nagyot alkotott, mert a játékosaik úgy mennek az utolsó percben is, mint az elsőben. Az ő győzelmükre tippelnék, már csak azért is, mert az 1990-es világbajnok csapathoz hasonlóan most is minden poszton igazi világsztárjaik vannak. Azt várom és remélem egyben, hogy a világbajnoki cím sorsa a rendes játékidőben eldől majd, bár az utóbbi meccseken az argentinok is igazolták, hogy roppant nehéz feltörni a védelmüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!