Sport

2014.07.29. 08:33

Alonso varázsolt

Fernando Alonso csütörtökön még egy lyukas garast sem adott volna azért, hogy a 29. Magyar Nagydíjon dobogós lehet a Ferrarival, mégis így történt: a spanyolt a 2. helyen intették le, ráadásul röviddel a futam vége előtt veszítette el a vezető pozíciót.

Fernando Alonso csütörtökön még egy lyukas garast sem adott volna azért, hogy a 29. Magyar Nagydíjon dobogós lehet a Ferrarival, mégis így történt: a spanyolt a 2. helyen intették le, ráadásul röviddel a futam vége előtt veszítette el a vezető pozíciót.Az egész évben küszködő Ferrari F14T-vel a korábbi kétszeres vb-első 13 körön át vezette a futamot annak a bátor stratégiai húzásnak köszönhetően, hogy a 38. körben megejtett második kerékcseréje során felrakatott lágy Pirellikkel fejezte be a futamot. Az abroncsok a végére elkoptak, Ricciardo 2 körrel a leintés előtt megelőzte a 13 körön át vezető Alonsót, akinek 2. helyezése így a vörös egylet idei szenvedése fényében így is felért egy győzelemmel.

- Komoly meglepetés számunkra ez az eredmény, és nagyon sokat jelent mindannyiunknak! Az alacsonyabb hőmérséklet és a vizes pálya a kezünkre játszott, de így is meghökkentő volt, hogy mennyire jól ment a kocsi – értékelt Alonso.

A spanyol – akiről az utóbbi hetekben az a hír járta, hogy beleunt a sikertelenségbe és távozni készül a maranellói vörösöktől – több ízben is azzal vádolta idén a gárdát, hogy stratégia tekintetében nem eléggé kreatívak, ezúttal viszont más volt a helyzet: - A szimulációink szerint csak 4. lehettem volna, ha beszúrtunk volna egy harmadik kerékcserét is, így jól döntöttünk. A folytatást illetően persze jobban járunk, ha realisták maradunk…

Kimi Räikkönen az olasz csapat másik versenyzője idei 11. házon belüli vereségét is elszenvedte Alonsótól, ám a hungaroringi 6. helyezés a korábbi vb-első finn idei legjobb eredménye volt. – Bízom a csapatban és nagyon remélem, hogy a szezon második fele nem lesz annyira komplikált, mint az első – értékelt az északi pilóta.

- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!