Sport

2014.07.07. 15:03

Az én világbajnokságom: Kovács János, a Nyírbátori FC edzője

Képesnek tartja a németeket a brazilok legyőzésére.

Képesnek tartja a németeket a brazilok legyőzésére.

Azóta is van kinek szurkolnia, hogy 1986 óta a magyar válogatottal már nem kell számolni a különböző világversenyeken. Kovács János, az NB III-as Nyírbátori FC frissen kinevezett edzője a németek futballjáért lelkesedik, így cseppet sem bánatos amiatt, hogy a germánok világbajnoki csúcsot felállítva egymást követő negyedik alkalommal is eljutottak – minimum – az elődöntőig.

– Azt a tervszerű, precíz, motivált és fegyelmezett játékot nyújtják a németek, amely mindig is jellemezte őket – mondta kedvenceiről Nyírbátori FC. – Örülök neki, hogy még két meccsen láthatjuk őket, és szinte biztos vagyok benne, hogy a keddi elődöntőben a brazilokat is felülmúlják majd. A hazai pálya előnye nyilván a brazilok mellett szól, de Neymar és nem mellesleg Thiago Silva hiánya növelheti a németek esélyeit. Persze, Luiz Felipe Scolarinak is van kihez nyúlnia, tehát aligha okozhat majd gondot a sztárok helyettesítése, de úgy ítélem meg, hogy az összeszokottság, az állandó csapat megléte ezúttal a németek malmára hajthatja a vízet.

Nemcsak a németek szereplése miatt gondol majd vissza jó szívvel a világbajnokságra a rutinos szakvezető.

– Nagyszerű a mostani esemény, felülmúlja a négy évvel ezelőtti színvonalat – így Kovács János. – Elsősorban azért, mert sok a gól, a csapatok felvállalták a támadófutballt. Mondjuk az egyenes kieséses szakaszban már óvatosabbak a csapatok, de a nulla nullás meccsek is élvezhetők, gondoljunk csak a kilencven perc alatt ilyen eredménnyel záruló belga–amerikai vagy a holland–costa rica-i mérkőzésre. És a java még csak most jön!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!