Sport

2014.07.15. 16:13

Élesebbek lesznek, mint valaha

A Mátészalkai MTK nem csupán a „nagyokra” fókuszál, utánpótlásfronton sem tétlenkedik.

A Mátészalkai MTK nem csupán a „nagyokra” fókuszál, utánpótlásfronton sem tétlenkedik.Noha a múlt dicsőségéből nem lehet megélni – azért Mátészalkán van mire alapozni. A megyei másodosztály Kelet-Magyarország-csoport tavaszi idényében tizenegy győzelmet felmutató, mindössze Nyírmeggyesen elhasaló futballcsapatban a jelek szerint mocorog valami...

Aligha vitás, a következő szezonban sem a „futottak még” táborát erősíti az MMTK. Annál is inkább, mert a játékoskeret frontembereit sikerült megtartani, így a „hivatalban maradt” Bákonyi György edző irányíatásával tovább írhatják a sikersztorit. Mert bár Balogh Zsolt a Nyírcsaholy, a Drabik Milán, Pálfi László duó egyaránt a Nyírmeggyes szolgálatába állt, az erősítésnek hála a Szalka „combosabbnak” tűnik a korábbinál. A kapus Pindzsula Péter – egy éves kitérőt követően – a Szatmár Unió FC kötelékéből tért vissza, ugyancsak a Fehérgyarmaton székelő megye egyes egylettől érkezett a védőként bevethető Docsa István.

A harmadik új szerzemény a meggyesi támadó, Éles Róbert, valamint a Bákonyi-legénység tagjává avanzsált a nagyecsedi középpályás, Petrohai Gergő. A szép múltú, és remélhetőleg kecsegtető jövő előtt álló gárda július 14-én, vagyis hétfőn vette fel a munkát, miközben a háttérben történt még egy, s más...

Szólni illik egy olyan példáról, amolyan ritka manapság a magyar labdarúgásban, mint a fehér holló. A mátészalkaiak az U14, U15, U17 és U21-es korosztályban az NB II-es bajnokságban rajtolnak, mindemellett a köztelezőn felül, még egy U21-es csapatot is „üzemeltetnek”, amely a megye kettő vonatkozó küzdelemsorozatában lép pályára. Hab a tortán, hogy a nyáron női vonalon is beindulnak a szatmáriak, vagyis immár teljes a paletta.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!