Sport

2014.07.18. 17:50

Mohamadou is tudja: hajrá Szpari!

A klub szurkolói ankétján bemutatkoztak az új focisták és szó volt az új beléptetési rendszerről is.

A klub szurkolói ankétján bemutatkoztak az új focisták és szó volt az új beléptetési rendszerről is.

Jó kétszázan jöttek össze a nyíregyházi stadion VIP-lelátóján, ahol pénteken délután tartotta a Nyíregyháza Spartacus szokásos szurkolói ankétját.

- A magam és Révész Bálint tulajdonos nevében üdvözlök mindenkit - indította az ankétot Sipos Zoltán tulajdonostárs. - Sajnos a főtulajdonos üzleti tárgyalás miatt nem lehet itt, persze ez abból a szempontból nem baj, hogy a tárgyalás remélhetőleg pénzt is hoz, amit majd a mi elköltünk. Nem is akarom szaporítani a szót, úgy vélem jól erősítettünk és bízom benne, hogy elérjük majd a célunkat és jól szórakoznak a szurkolók.

- Az elmúlt hetek igen komoly munkával teltek nem csak a pályán, azon kívül is. Remélem ennek meg lesz az eredménye, ehhez kívánok sok sikert mindenkinek – vette át a szót Lucsászky Tamás klubigazgató. – Szeretném bemutatni a szakmai stáb új tagjait, Csábi József vezetőedzőt, és Feczkó Tamás pályaedzőt.

– Miként azt már nyilatkoztam, játékosként mindig megfogott az a légkör, amit Nyíregyházán tapasztaltam. Négy hete kezdtük el a munkát az élvonalban, ami más mint a másodosztály. A keret kialakításban még vannak nyitott kérdések, ám a váz már kialakult. Nyolc új játékosunk van, az ő beilleszkedésük nem könnyű feladat. Nem a puncs része, de kérem az önök segítségét és türelmét. Az önök szurkolása sokat jelenthet majd a csapatnak – tudatta Csábi József.

A mester ezt követően bemutatta az új játékosokat. Lázár Bence (22-es mezszám) Újpestről érkezett és támadó. Spitzmüller István (23) Debrecenből igazolt és védekező középpályás. Szécsi Márk (17) legutóbb Kecskeméten játszott, de szintén a Lokitől érkezett és gólokat várnak tőle a szakvezetők. Pekár László (77) ugyancsak Kecskeméten focizott és támadó. Póti Krisztián (31) a kecskeméti trió harmadik tagja, ő a védelemben jelenthet erősítés. Ő egyébként megyénkbeli, hiszen csengeri. Pécsről jött a támadó Koller Krisztián (9). Fodor Ferenc (5) szintén védő és ugyancsak Pécsről igazolt a Szparihoz.

Mohamadou Abdouraman kameruni és legutóbb Diósgyőrben focizott, és sokak szerint az élvonal egyik legjobb védekező középpályás volt - bemutatkozáskor a mikrofonba kiáltotta: Hajrá, a szurkolók kapcsoltak és rávágták, hogy Szpari.

Aztán a játékosok röviden elmondták, hogy mit várnak maguktól. Valamennyien nagy ambíciókkal érkeztek Nyíregyházára és bíznak abban: jó helyre igazoltak és sikeres bajnokságot fognak zárni. Ehhez kérték a drukkerek segítségét.

Senki sem lepődött meg azon, hogy a drukkerek közül elsőként Szálkai Pál, majd Szabó Lajos kért és kapott szót. Utóbbi megjegyezte, hogy a vendégszurkolók ne kapjanak ötszáznál több jegyet. Megelőzve a kérdéseket, az új beléptetésről Lucsánszky Tamás szólt.

Hétfőn délután kezdik értékesíteni a jegyeket. Mindenkinek elővételben kell jegyet vennie, erre a város több pontján lesz lehetőség. A meccs napján, a kezdés előtt három órával bezárnak a pénztárak. Az ankéton elhangzottak közül ez volt az egyik legfontosabb. A jegyek névre és helyre szólnak. A kupameccsekre külön kell belépőket venni.

Aztán jöttek mások, volt aki arra volt kíváncsi, hogy Csábi József szerint jó kondiban van a csapat?

A mester szerint a felkészülés ezen szakaszának megfelelően igen, most már a frissítésen van a lényeg.

Milyen szerkezetben fog játszani a csapat?

Csábi József szerint az a fontos, hogy a különböző rendszerben milyen feladatot kapnak a játékosok. A rendszer nyilván függ majd az ellenféltől, egyelőre még a Szpari fog alkalmazkodni az ellenfélhez, a de a cél az, hogy ez megforduljon és mondjuk a Loki, vagy a Fradi alkalmazkodjon a Szparihoz.

Volt egy megállapodás, hogy a kanyarjegy ezer forint lesz. Mégis ezerkétszáz lett. Miért?

Lucsánszky Tamás szerint valóban volt szó arról , hogy ezer forint körül legyen a jegy. Aztán változtak a követelmények, végül ezerkétszáz forint lett a belépő.

Még két játékost várnak. Kik ők?

Még nem publikus, hogy kik ők, mert még tárgyalásban vannak.

Miért ment el Paku és Csordás? Miért kellett idehozni a Diósgyőr kupameccsét?

Paku Roland kölcsönben volt itt, a győriekkel a tárgyalási alapok döntöttek. Csordás Szabolcs "áldozata" a nyolc új játékosnak. Ez a döntés született – így Csábi József. - A stadion üzemeltetője és tulajdonos a város, a vezetők döntöttek úgy, hogy kiadja a stadion erre a mérkőzésre - így Lucsánszky Tamás.

Melyik NB I-es csapat ellen van esélyünk a győzelemre az NB I-ben?

Mindegyik ellen!- mondta Csábi József, ami nagy tapsot kapott.

Volt akinek az volt a baja, hogy az esti meccs után nem ér haza busszal...

Zárásként ismét Mohamadou Abdouraman kezében volt a mikrofon és azt kiáltotta: Hajrá Szpari!

Úgy legyen...

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!