Sport

2014.07.02. 19:41

Feczkó Tamás a pályaedző!

Nyíregyháza - Nyíregyházi Spartacus szakmai stábjának új tagja, itthon kezdenek a Lokival.

Nyíregyháza - Nyíregyházi Spartacus szakmai stábjának új tagja, itthon kezdenek a Lokival.Ami az elmúlt szezonban nem volt, az újban lesz: pályaedző van a Szparinál! Mégpedig megyebeli, hiszen Feczkó Tamás a szakmai stáb új tagja, Csábi József vezetőedző segítője. Az új trénert aligha kell bemutatni a foci megyebeli kedvelőinek. Játékosként nyolc esztendőn át (10-18) volt a nyíregyháziak igazoltja, Buús György idejében a felnőtt csapathoz is került, ám egy hosszú sérülés miatt nem váltak valóra focista álmai.

Aztán edzőként három és fél évig dolgozott a Nyírsulinál utánpótlásvonalon, majd felnőttcsapathoz igazolt. Négy és fél évig volt Nagyecseden edző, ahol nyert bajnokságot, ezüstérmet, a Magyar Kupában a a nyolcaddöntőbe jutásért a Loki csak tizenegyespárbajban jutott túl a szatmáriakon. Tavaly Ebesre igazolt, ahol úgy tűnt miden fenékig tejfel. Nem így volt, fél év után távozott, majd idén tavasszal Balmazújvárosban, az NB II-ben pályaedzőként tért vissza a kispadra.

Közben éveken át volt az NB III. Tisza-csoportjának kapitánya, 2012-13-ban pedig az amatőr válogatott mestere. Ezen a poszton tavaly nagy sikert ért le, hiszen a magyar együttes bronzérmet szerzett az olaszországi Európa-bajnokságon. Ennyi tehát Feczkó Tamás múltja dióhájban, és térjünk át a jelenre.

- Nagyon jól éreztem magam Balmazújvárosban, korrekt volt a kapcsolat Tiba István polgármester úrral, a közös jövő is szóba került, ám akkor már tárgyalásban voltam a Szpari vezetővel és ez el is döntötte a folytatást – kezdte a beszélgetést Feczkó Tamás. – Soha nem titkoltam, hogy nagy vágyam edzőként visszatérni a Szparihoz, ez most teljesült. Hat esztendeje azért váltottam az utánpótlásból a felnőttekhez, hogy megfelelő tapasztalattal vértezzem majd fel magam ilyen kihívásokra. Így amikor szóba kerültem a Spartacusnál, nem volt kétséges, hogy igent fogok mondani.

- A pályedzősködés sem idegen, hiszen Balmazújvárosban már dolgoztam így Pajkos Jánossal, akitől sokat tanulhattam, akinek csak köszönettel tartozom – így Feczkó Tamás. Mi a feladata egy pályaedzőnek. No persze nem az, hogy a tréningek előtt a bólyákból leszállópályát tervezzen...

- A legfontosabb az, hogy segítsem a vezetőedző munkáját az edzéseken, a taktika megbeszéléseken és a mérkőzések – kezdte válaszát a felvetésre a szakember. Röviden így tudnám összefoglalni a pályaedző munkáját. Ettől persze jóval részletesebb a feladata, és igen fontos láncszeme a szakmai stábnak. Csábi József nem volt ismeretlen számomra, például amikor a felnőtt válogatottnál dolgozott én pedig az amatőr válogatottnál, volt hozzá kérésem, amit ő készséggel teljesítette. Természetesen vele és Lucsánszky Tamás klubigazgatóval is részletesen megbeszéltük a tennivalóimat, ennek megfelelőn álltam munkába.

Igen, ez már múlt idő, hiszen szerda délelőtt edzésen már be is mutatkozott Feczkó Tamás.

– A játékosok nagy részét személyesen is ismertem, így aztán ezzel sem volt gond. Bízom benne, hogy jól és eredményesen fogunk majd dolgozni - mondta végezetül Feczkó Tamás, aki egyébként pro licenszes edzői kurzusra jár többek között Dárdai Pállal és Sallói Istvánnal.

- Tamás nem ismeretlen számomra, korábban már többször is találkoztunk. Hogy milyen egy ideális pályaedző? Olyanná válik, amilyen feladatokkal a vezetőedző megbízza. Hiszem, hogy jól és eredményes tudunk majd dolgozni-vélekedett Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Helyi szakembert akartak

- Szerettünk volna egy pályaedzőt a csapathoz és mindenképpen helyi szakembert. Így került képbe Feczkó Tamás, akinek a neve egyébként már korábban is felmerült. Nagyon jó véleményeket hallottunk róla, leült Csábi József vezetőedzővel, átbeszélték elképzeléseiket a közös munkáról, és végül úgy döntöttünk, hogy ő lesz a szakmai stáb új tagja - vélekedett Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus klubigazgatója!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!