Sport

2014.07.29. 08:42

Jegyzet: Ne babráljuk a Forma-1-et!

Magának mutatott fityiszt a Forma-1, mégpedig jó nagyot a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon! Régóta tudjuk, hogy Mogyoródon mindig történik valami, de az idei összecsapás mindent vitt: nemhogy nálunk, de évek óta a világ más tájain sem nagyon láthattunk ennyire izgalmas, körömrágós futamot, ráadásul az adrenalinbomba időzítése faramucibb nem is lehetett volna. Mészáros Sándor jegyzete.

Magának mutatott fityiszt a Forma-1, mégpedig jó nagyot a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon! Régóta tudjuk, hogy Mogyoródon mindig történik valami, de az idei összecsapás mindent vitt: nemhogy nálunk, de évek óta a világ más tájain sem nagyon láthattunk ennyire izgalmas, körömrágós futamot, ráadásul az adrenalinbomba időzítése faramucibb nem is lehetett volna. Mészáros Sándor jegyzete.A sportág irányítói Ecclestone-ostól, csapatfőnököstől egész hétvégén azon tépelődtek, hogyan kellene felfűszerezni a versenyzést, az F1-főmogul állítólag még Flavio Briatorét is hajlamos volt visszahívni, hogy tanácsokkal szolgáljon a „show” javításához. A vasárnap délutáni csörtére visszagondolva joggal merül fel: mi szükség lenne további agyament változtatásokra, mesterkéltebbnél mesterkéltebb módosításokra?

Tény, hogy a Mercedes idei fölénye nem túl egészséges és tény az is, hogy a megváltozott hang miatt lehet némi ok az ajvékolásra, persze messze nem annyi, mint amennyit az utóbbi hónapokban hallottunk róla. A Hungaroringen újfent kiderült, hogy a Mercedes sem legyőzhetetlen, s az is, hogy a hang jelentősége jóval kisebb, ha az ember izgalmakat lát a pályán.

A Forma-1 talpra állítja magát, mint sokszor tette már azt 1950 óta, csak foglalkozzon mindenki azzal, amihez ért. A mérnökök fejlesszenek, a pilóták versenyezzenek, az erős emberek pedig összpontosítsanak inkább a bizniszre: ott tényleg elkelne némi fellendülés…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!