Sport

2014.07.24. 08:20

Jegyzett profik is tekerni fognak

Ibrány - Szombaton Ibrányban fog körözni a Közép-európai kerékpáros körverseny mezőnye.

Ibrány - Szombaton Ibrányban fog körözni a Közép-európai kerékpáros körverseny mezőnye.Pénteken Kassán rajtol és vasárnap Budapesten az Országház előtti befutóval ér véget a Central European Tour, a Közép-európai kerékpáros körverseny. A háromnapos eseményen tizennyolc ország huszonhat csapatának képviseletében százötvenhatan ülnek kerékpárra.

Ibrány környékén köröznek

– Ennek a rangos versenynek eleme az Ibrány Nagydíj, ami a szombaton Szerencsről induló 136 kilométeres táv része, egy nyolcan kilométeres szakasz – kezdte lapunk tájékoztatását Solymosi János, az Ibrány Nagydíj főszervezője.

– A cél Ibrány belvárosában lesz, a mezőny a körözések alatt hatszor fog áthaladni ezen. Magyarországról két alakulat, a budapesti Utensil Nord 24.eu és a szegedi Mugenrace Team indul, ők próbálják majd felvenni a versenyt az European Tour legerősebb kontinentális csapatainak tagjaival.

Ezek közé tartozik az osztrák Team Gourmetfeien Simplo, az ukrán ISD Continetal Team, a szlovén Adria Mobil, az orosz Itera Katusha, vagy a belga Close2-Bianchi, valamint cseh, olasz, lengyel, német klubok és nemzeti válogatottak.

A találkozó igen rangos, hiszen a világbajnokságra kvalifikáló, pontszerző verseny. Egyébként pénzdíjas, az első húsz kerekes euróban kapja majd honoráriumát.

– A nemzetközi találkozó remek lehetőséget ad arra, hogy tovább népszerűsítsük megyénkben az

országúti kerékpározást – folytatta Solymosi János.

Az amatőrök is versenyeznek

– Élünk is ezzel, ezért szombaton megrendezzük a 3. NYKSE Nagydíjat, egy nyílt amatőr viadalt. A délelőtt 11 órakor rajtoló amatőrök ugyanazon a pályán tekerhetnek majd, amelyen a profik. Nevezni szombaton délelőtt 10-ig lehet majd a művelődési házban kialakított versenyközpontban. A profi mezőny délután negyed egykor indul majd Szerencsről és egy órával később már Ibrányban fog körözni.

– Aki szereti a kerékpársportot, annak nagy élményt adhat majd a szombati találkozó, hiszen jegyzett profi versenyzőket is láthatnak – így Solymosi János.

KM


Central European Tour

Péntek: Kassa–Miskolc 122 km

Szombat: Szerencs–Ibrány 136 km

Vasárnap: Iszaszeg–Budapest 131 km


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!