Sport

2014.07.02. 08:16

Lewis az Lewis, nem kell félteni!

Hamilton Silverstoneban, azaz hazai pályán törné meg Rosberg lendületét.

Hamilton Silverstoneban, azaz hazai pályán törné meg Rosberg lendületét.

Lewis Hamiltonon a világ szeme! A Mercedes brit pilótája egyre komolyabb hátrányban van vb-éllovas csapattársához, Nico Rosberghez képest, de hétvégén hazai közönség előtt, a Brit Nagydíjon vághat vissza a németnek, aki a legutóbbi, ausztriai diadala után immáron 29 ponttal, több mint egy futamgyőzelemmel előzi meg.

Izgalmas verseny lesz

Egyesek szerint a brit pilótánál elszakadt a cérna Monacóban, ahol Rosberg megtörte négy futam óta tartó győzelmi szériáját: Kanadában és Ausztriában rá nem jellemző módon több hibát is vétett a 2008-as vb-első, ami félreérthetetlen jele annak, hogy egyre nagyobb rajta a nyomás.


Niki Lauda: Nincs semmi gond Lewis Hamiltonnal, kellően motivált.


Niki Lauda szerint a pilóta híveinek aggodalomra semmi okuk: – Lewis az Lewis, nem kell félteni! – mondta a Mercedes menedzsmentjét erősítő korábbi háromszoros vb-első.

– Tény, hogy most Nico van jobb helyzetben, de ismerjük Lewist, és biztosak lehetünk abban, hogy nem hagyja annyiban. Silverstone a hazai versenye, ami épp a legjobbkor következik. Mérget vehetünk arra, hogy minden eddiginél elszántabban fog versenyezni, így pokolian izgalmas Brit Nagydíjra számítok!

Noha a Mercedes-vezérkarban Lauda feladata a versenyzők „pesztrálása”, a korábbi háromszoros világbajnok egyelőre nem látja szükségét annak, hogy elbeszélgessen a brittel.

– Régóta ismerem és tudom, hogy rend van a fejében. Nincs semmi gond vele, kellően motivált, s bár legutóbb nagyot hibázott az időmérőn, a futamon simán javított. Nincs szükség arra, hogy kezelésbe vegyem!

Azt Lauda is elismeri, hogy a két vb-esélyes csapattárs közötti egyre intenzívebb pszichikai hadviselés során Rosberg a visszafogottabb. A német kerüli a szócsatákat, a kritikus helyzetekben is rendíthetetlen – vagy legalábbis igyekszik annak tűnni –, és a jelek szerint ezzel csak fokozza a Hamilton vállaira nehezedő terhet.

Futamonként növelné az előnyét

– Csodálatos, hogy 29 pontnyi az előnyöm, de ez még mindig túlságosan korai fázisa a bajnokságnak, így egyelőre csak örülök a helyzetnek. Versenyről versenyre igyekszem haladni és próbálom minden egyes futamon növelni az előnyömet, úgy, ahogyan eddig is tettem. Jó lenne Silverstone-ban is győzni, mert azzal megtartanám a lendületemet, de a motivációm forrása egyáltalán nem az, hogy legyőzhetem Lewist a hazai versenyén… – fogalmazott a tabellát vezető pilóta.

Az idei kilencedik fordulónak otthont adó Silverstone a legtempósabb Forma-1-es versenyhelyszínek közé tartozik: a konstruktőri tabellát toronymagasan vezető Mercedes ott is favoritként kezd, ráadásul Toto Wolff sportigazgató szerint már nem kell tartani azoktól a fékgondoktól sem, amelyek miatt Montrealban elszenvedték az idény eddigi egyetlen betlijét, s amely – enyhébb formában ugyan – újra jelentkezett legutóbb Ausztriában is.

Silverstone: A legendák rajtlistája

A legendás Forma–1-es pálya, Silverstone 50. jubileumi versenye alkalmából illusztris nevekkel készülnek a szervezők, akik a hétvége során többször is parádézni fognak a brit pályán. Az már korábban kiderült, hogy a helyszínen máig legsikeresebb Alain Prost autóba ül, s most már megvan a többi résztvevő is. A sort Nigel Mansell és Emerson Fittipaldi teszi teljessé. Előbbiről még nem tudni, milyen autót vezet majd a hétvégén, de az biztos, hogy a kétszeres silverstone-i győztes Fittipaldi az M23-as McLarenbe ül vissza, amellyel az 1974-es vb-címet elhódította.

A silverstone-i parádé „rajtlistája”: Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi ( McLaren M23), Sir Jackie Stewart (Matra MS80), Alain Prost (Red Bull RB8), Damon Hill (Lotus 49B), Johnny Herbert (Tyrrell 006), David Coulthard (Red Bull RB8), Rubens Barrichello (Williams FW07), Jackie Oliver (Lotus 33), Derek Warwick (McLaren M29C), Martin Brundle ( McLaren M26), David Brabham (Cooper Climax T53), Dario Franchitti (Lotus 25), Adrian Newey ( March 711), Paul Stewart (Tyrrell 006)

- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!