Sport

2014.07.09. 09:27

Nem hal meg a futball Kemecsén

Kemecse - Hokk Béla lesz a gyökeresen átalakuló megyei első osztályú csapat edzője.

Kemecse - Hokk Béla lesz a gyökeresen átalakuló megyei első osztályú csapat edzője.

Akkor öntsünk tiszta vízet a pohárba. Sok találgatás kapott szárnyra a kemecsei futballcsapat – rebesgetett széthullása – kapcsán, mi pedig eleget téve a vezetőség kérésének, eleddig nem adtunk helyt a pletykáknak.

Most viszont megnyílt a hírcsap. A legutóbbi évadot negyeik helyen záró, története során fényes sikereket felmutató megyei első osztályú egyesület hivatalosan bejelentette, hogy Hokk Béla váltja Ádámszki Róbert játékos-edzőt, vagyis új szakvezető áll munkába.

Ami a játékosfrontot illeti: a korábban megpedzett információkkal szemben a megye kettőbe kiesett Sényőrhöz „csupán” hárman kötelezték el magukat – jelesül Asztalos Krtisztián, Fekete Ádám, és Fiumei Viktor. A „kemény magból” a Birovercz János, Koskovits György, Ruska Tamás a következő szezonban is bevethető lesz, a kitartó trió mellett Vasmegyerről visszatérhet Iván Zsolt, illetve Lábas Péter, valamint a megye kettes gárda kapusa, Kromplák Gyula is Kemecsén folytathatja. Egyelőre ennyi a biztosnak vélt információ.

Persze, további mendemondák is keringenek további változásokról, búcsúzókról, de maradjunk egyelőre a hivatalos verziónál.

– Nagyon fiatal csapatot tervezek, amelyet azokra a játékosokra építek, akikkel korábban a Nyírsuliban együtt dolgoztam – árulta el Hokk Béla, a Kemecse frissen kinevezett trénere. – Jelen pillanatban annyit mondhatok biztosan: az első évben a kiesés elkerülése lehet a legfőbb cél, és mivel három éves periódusra tervezünk, ennek végén bajnokságot akarunk nyerni! Addig az alapok lefektetésén van a hangsúly.

Hokk Béla az erősítési elképzelésekbe is betekintést engedett.

– Előrehaladott tárgyalásokban vagyok a cigándi védővel, Szűcs Ferenccel, a Nyírsuli U21-es csapatának bal oldali középpályásával, Majoros Ádámmal, valamint a rakamazi Potornai Márkkal. A Nyíregyháza Spartacus klubigazgatójával, Lucsánszky Tamással egyeztetek arról, hogy a Nyírsuli több játékosa kölcsönben nálunk szerepeljen.

Nos, a futball tehát nem hal meg Kemecsén, olyannyira nem, hogy július 10-én kezdődik a felkészülés.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!