Sport

2014.07.07. 13:44

Olimpiai döntőben ugorhat

Bakosi Péter világsztárok között versenyez, Szikszai Róbert mezőnyében is lesznek nagyságok.

Bakosi Péter világsztárok között versenyez, Szikszai Róbert mezőnyében is lesznek nagyságok.

Egynapos versenyen soha olyan rangos és népes mezőny nem állt még rajthoz Magyarországon, mint amilyen a keddi Gyulai István Memorial Atlétikai Nagydíj lesz. A szervezők 44 ország közel 300 versenyzőjét várják Székesfehérvárra, és a kevés magyar meghívott között ott lesz a sztárokkal egy csoportban a Nyírsuli két versenyzője is.

A magasugró Bakosi Péterben és a diszkoszvető Szikszai Róbertben ezúttal most az lesz a közös, hogy mindketten olimpiai bajnokkal szerepelhetnek együtt. A magasugró- sőt talán az egész viadal mezőnyének legnagyobb sztárja az ukrán Bogdan Bondarenko lesz, aki mostanában nem is nagyon tud 240 centiméter alatti eredményt elérni, mellesleg pedig világbajnok és folyamatosan ostromolja a világcsúcsot.

Szikszai Róbertnek is lesz olimpiai bajnok ellenfele, méghozzá Gert Kanter. Az észt atlétát már ismerősként köszöntheti a Nyírsuli junior Európa-bajnoka, hiszen a dél-afrikai edzőtáborban már kétszer is találkoztak egymással.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2014. július 8-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!