Sport

2014.07.28. 19:53

Plexi jobbra vetődött, Peki pedig balra rúgta

Nyíregyháza - A fiatal focista góllal mutatkozott be a a Szpariban és a lelkes szurkolók előtt.

Nyíregyháza - A fiatal focista góllal mutatkozott be a a Szpariban és a lelkes szurkolók előtt.

Soha rosszabb bemutatkozást. Pénteken este Pekár Lászlóval madarat lehetett volna fogadni. Joggal, hiszen a Nyíregyháza Spartacus huszonegy esztendős játékosa első nyíregyházi tétmeccsén a kapuba talált. Tizenegyesből, és ez a gól jelentette az egyenlítést a bajnok Debrecen ellen. És egy értékes pontot is. A támadó a második félidő elején és a hajrában is helyzetbe került. Mindkétszer Bajzát Pétertől kapott labdát, ám egyszer sem célzott pontosan.

- Az első helyzetemnél Bajzát Peti ment le bal oldalon az alapvonalig, jól centerezett. - kezdte visszapillantását a meccsre Pekár László. – Egy testcsellel leráztam a védőmet, ám a labda kissé megpattant a füvön, így nem sikerült rendesen eltalálnom.

– A második szitunál is Bajzi adta a labdát, akkor rosszul mértem fel a helyzetet, a felső sarkot próbáltam meg kilőni, sajnos sikertelenül – így Pekár László, akit egyébként társai, barátai Pekinek becéznek.

Aztán volt egy sikeres és sokat érő lövése, mégpedig az egyenlítő találat. Talán kicsit meglepő volt, hogy az új szerzemény, a fiatal Pekár áll a labda mögé, de végül jó döntés, hiszen a labda a jobbra vetődő Polekszics mellett a kapu bal oldalában között ki.

Kecskeméten együtt fociztak

- Úgy léptünk pályára, hogy amennyiben tizenegyeshez jutunk, az vállalja el, aki úgy érzi, hogy berúgja – folytatta Pekár László. – Megkérdeztem Bajzit, aki azt mondta, hogy nyugodtan rúgjam. Különösebben nem, izgultam, pedig Plexivel ismerjük egymást Kecskemétről. Előre nem döntöttem el, hogy hová rúgom, amikor Plexi jobbra dőlt, akkor céloztam a másik irányba. Nagyon boldog vagyok, hogy góllal mutatkoztam be, és ezzel értékes pontot szereztünk a Lokitól. Ehhez a közönség is nagyban hozzájárult, mivel nagyon jó volt a hangulat. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítás - mondta Pekár László.

Jól érzi magát Nyíregyházán

A fiatal támadó azt is elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a SzparinálNyíregyházát is egyre jobban ismeri. Jól döntött amikor ide igazolt. Mint ismert, szombaton az a Paks lesz a vendég, amelyik vasárnap 2–0–ra nyert a Győr ellen.

- Szombaton is nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Paks remek formában kezdte a bajnokságot. Természetesen nyerni szeretnénk és ismét szükségünk lesz a lelkes közönség biztatására – így Pekár László.

KM-ML

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!