Sport

2014.07.29. 08:29

Ricciardo szerint érdemes küzdeni

Noha a Forma-1-es versenyzői társadalom túlnyomó többsége már régesrég bedobta a törölközőt és lemondott arról, hogy lehet esély a domináns Mercedes páros megszorongatására a bajnokságban, a Magyar Nagydíjon győztes Daniel Ricciardo kevésbé borúlátó. Azt a Red Bull tehetsége is elismeri, hogy világmegváltásról kár lenne beszélni, ám túl korán sem szeretne lemondani az idei évadról.

Noha a Forma-1-es versenyzői társadalom túlnyomó többsége már régesrég bedobta a törölközőt és lemondott arról, hogy lehet esély a domináns Mercedes páros megszorongatására a bajnokságban, a Magyar Nagydíjon győztes Daniel Ricciardo kevésbé borúlátó. Azt a Red Bull tehetsége is elismeri, hogy világmegváltásról kár lenne beszélni, ám túl korán sem szeretne lemondani az idei évadról. - Egy normál hétvégén nem sok sansz van a Mercedesek ellen, de amikor történik valami, időjárási viszontagságok vagy biztonsági autós fázisok adódnak, akkor partiban tudunk lenni velük. Amíg matematikailag nem lefutott a bajnokság, addig nincs vége. Vegyük például ezt a futamot: sikerült csökkentenem a hátrányomat, de a lemaradásom még mindig óriási – fogalmazott az idei második győzelmét arató ausztrál, aki 131 ponttal az egyéni tabella 3. helyén áll, Hamiltontól 60, Rosbergtől pedig 71 egységgel lemaradva.

Ricciardo elismerte: a tekintélyes lemaradás ellenére inspirálja az idén bevezetésre kerülő új szabály, amelynek értelmében az évadzáró futamon, az Abu-Dzabi Nagydíjon kétszeres pontértékért versenyeznek majd. – Ennek köszönhetően szerintem egészen az évad végéig nyitott lesz a küzdelem, így minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk. Ez nálunk semmi különösen nem jelent, mivel egyébként is mindig az a célunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el – mondta az óriási mosolyáról ismert a kenguruföldi.

A 25 esztendős versenyző idei második diadalával egyébként komoly tekintélyt vívott ki magának a paddockban. A dobogósok közül Hamilton megjegyezte, hogy „nem csak remek fickó, de pokolian jó versenyző is”, míg Fernando Alonso a másik Red Bull-pilótának, a négyszeres vb-első címvédőnek, Sebastian Vettelnek odapörkölve „a bajnokcsapat vezérpilótájának” titulálta az ausztrált.

- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!