Sport

2014.07.30. 08:20

Savic és Nagy is újra hazai pályán

A jövő héten kezd a Marso-Nyíregyházi KK, javulniuk kell a magyar játékosoknak.

A jövő héten kezd a Marso-Nyíregyházi KK, javulniuk kell a magyar játékosoknak.Jó hírrel kezdte a hétfői sajtótájékoztatót Makrai László, a Marso-Nyíregyháza KK ügyvezetője. A klub és a kosárlabdacsapat fő utánpótlásbázisának számító Nyírsuli három esztendőre szóló megállapodást kötött.

Szerződés a Nyírsulival

Miként azt Makrai László, és Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője kiemelték: évek óta jó kapcsolatban áll a klub és a Nyírsuli. A Marso-Nyíregyházi KK több hasonló megállapodást szeretne más nyíregyházi és megyebeli utánpótlás-nevelő sportszervezettel. Ami a csapatot illeti, a Marso-Nyíregyházi KK jövő kedden kezdi meg a felkészülést az új élvonalbeli szezonra, amelynek várhatóan október 11-én lesz a rajtja.

A csapatot az előző szezon második félévében jó munkát végző Sitku Ernő fogja irányítani, akivel két évre szóló kontraktust kötött a vezetés. Segítője Siska János lesz.

– Bízom benne, hogy nem fordul elő még egyszer olyan a csapattal, mint az elmúlt idényben. Szeretném, ha a magyar játékosok is többet tennének majd a sikerhez mint legutóbb. Egy ismert, kosárlabdázással foglalkozó szakportál szerint az elmúlt bajnokságban a nyíregyházi légiósok kiemelkedő statisztikával bírtak, a közvetlen élbolyhoz tartoztak, ám a magyar játékosok teljesítménye sok kívánnivalót hagyott maga után. – vélekedett Sitku Ernő.

Nézzük a keretet! Az új játékosokról Makrai László számolt be.

Biztos csapattagnak számít majd a Jászberényből visszatérő, magyar állampolgárnak számító Savic Brane, akit aligha kell bemutatni a megyebeli kosárlabda-kedvelőknek, hiszen korábban éveken át volt a nyíregyháziak húzóembere.

A fiatalokra is számítanak

Két esztendő után szintén visszatér a saját nevelésű Nagy Krisztián, aki legutóbb alapembernek számított a pécsi csapatnál. Lajsz Gergely Tiszaújvárosból érkezett, a 22 éves, 204 centis, 4-es és 5-ös poszton is bevethető játékos már megmutatta magát az U23-as meccseken, a korosztályos országos döntőbe jutott nyíregyházi együttest 20 pont és 10 lepattanó körüli átlagokkal segítette. Az ő feladata a centerek tehermentesítése lehet.

A vezetők tárgyalnak a folytatásról Matija Posciccal, aki sokszor vitte a hátán a csapatot. A csapat három légióssal szeretne majd nekivágni a bajnokságnak. A kiszemeltek már megvannak, döntés csak később várható. És a fiatalok. Számítanak a saját nevelésű utánpótláskorú játékosokra, közülük nyíregyházi mezben láthatjuk majd Czura Attilát Varga Mártont, Molnár Marcellt, Kósa Tamást és Skorczov Gergőt is.

A felkészülésről annyit vázoltak a sajtótájékoztatón: az együttes szeptember elején kétszer is megméretteti majd magát a román bajnokság ezüstérmesével, a Marosvásárhellyel. Ezt követően a Svit vendégeként egy háromnapos szlovákiai tornára utaznak a nyíregyháziak, majd meccselnek a Jászberénnyel. Nincs vége az utazásoknak, hiszen szeptember 20-án Nagyváradon játszik Sitku Ernő együttese, a hónap végén pedig jön egy hazai rendezésű torna. Ezt követően még az Alba Fehérvár ellen van előkészítve egy találkozó, majd jöhet a bajnoki rajt.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!