Sport

2014.07.10. 15:26

Tátott szájjal a szépet és a jót

Nyíregyháza - Már szinte teljes készültségű a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium tornacsarnoka.

Nyíregyháza - Már szinte teljes készültségű a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium tornacsarnoka.

A hivatalos átadóra az új tanév kezdetéig még várni kell, de már elkészült a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tornacsarnoka. A 430 millió forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségén keresztül, a Bige Holding társasági adós felajánlásából valósult meg. Csütörtökön a felajánló, Bige László először járt majdnem százszázalékos készültségű létesítményben.

– Amióta bevezették a mindennapos testnevelést, nagyon nagy szükségünk van arra, hogy immár huszonegy osztályunk heti öt testnevelésóráját tudjuk hol megtartani – mondta sugárzó arccal Megyesi Mária, az iskola igazgatója. – Iskolánkban mindig is előtérben volt a sportolás, és nagyon örülünk, hogy együttműködésben a kosárlabda-szövetséggel sikerült megvalósítanunk ezt a beruházást. Nagyon hálásak vagyunk Bige Lászlónak az ő taós forintjaiért, amelyből létrejött ez a csodálatos csarnok.

– Ha valaki szépet és jót akar látni, amely nekünk és a mi gyermekeiknek épült, az jöjjön el, és nézze meg ezt a tornacsarnokot – mondta Bige László, a Bige Holding tulajdonosa. – Nagyon boldog vagyok, gratulálok illetékeseknek. Már most jó bejönni ebbe a csarnokba, hát még, amikor tele lesz gyerekekkel és az egészséges nemzedéket nevelhetjük majd benne. Nagyon kulturált, elegáns létesítmény, nem titok, tátott szájjal jártam be az épületet. Egyben kicsit szomorú is vagyok, mert ebben a városban még épülhetett volna tíz hasonló volumenű beruházás, mert a pénzünk meg lett volna rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!