Sport

2014.07.11. 14:08

Ugrása készek, de egyelőre csak kémlelik az eget…

Nyíregyháza - Az is kiderül majd: ki tud a legtovább siklani vízszintesen a föld felett másfél méterrel.

Nyíregyháza - Az is kiderül majd: ki tud a legtovább siklani vízszintesen a föld felett másfél méterrel.

A hangulat remek a nyíregyházi repülőtéren, de a péntek délutáni órákban még csak az időjárás jelentéseket figyelték az ejtőernyősök. Nem kérdés: az ünnepélyes megnyitó után inkább ugrottak volna már a levegő szerelmesei.

Az 52. Ejtőernyős Célbaugró Magyar Nemzeti Bajnokság mezőnyét hivatalosan is köszöntötték péntek délután a Nyírségi Ejtőernyős Klub hangárjában, ahol többek között a házigazda klub elnöke, Figeczky Attila, és Horváth Péter, a repülőteret üzemeltető Tréner Kft. ügyvezető igazgatója kívánt jó versenyzést, sok sikert a versenyzőknek.

– A kedvezőtlen időjárás miatt valószínűleg csak szombaton kezdődhet el a bajnokság, de az egyes versenyszámok dinamikusak, gyorsan követhetik egymást, így behozható a lemaradás – értékelt Hársfalvi Péter, a Nyíregyházi Repülő és Ejtőernyős Klub elnöke.

A hazai mezőnyt egyébként Moldáviából érkezett versenyzők színesítik, de a nyitónapon még ők sem mutathatták meg a tudásukat. Az időt jóízű, szakmai beszélgetésekkel töltötték, de voltak olyanok, akik a hangárban kialakított „Aeropub 127.6”-ban sakktáblát állítottak fel és szellemi párbajba kezdtek. S közben mindenki folyamatosan kémlelte az eget, bújta az okostelefonokon az időjárási előrejelzéseket…. – de nem lesz ez ilyen csöndes a hétvégén!

– A bajnokság egyik leglátványosabb száma a swoop-ugrás: itt extrém ejtőernyőkkel nagy sebességre gyorsulva másfél méteres magasságban érkeznek be egy kapun a versenyzők, akik ezt követően vízszintesen siklanak. Az nyer, aki a legtávolabbra jut – emelt ki egyet a sok izgalmas látnivalóból Fedor László, a Nyírségi Ejtőernyős Klub szakmai vezetője.

A világcsúcs ebben 220 méter, tavaly Nyíregyházán sikerült 140 métert teljesíteni. Érdekes és szép pillanatokból nem lesz hiány a vasárnapig tartó versenyen, mely a nagyközönség előtt is nyitott, várják az érdeklődőket.

KM-NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!