Sport

2014.08.04. 13:37

A paksiak büntették a hibákat

Nyíregyháza - A Szpari a becsületesen vesztes szerepére kényszerült, ismét szünet után játszottak jól a hazaik.

Nyíregyháza - A Szpari a becsületesen vesztes szerepére kényszerült, ismét szünet után játszottak jól a hazaik.

Kezdik megszokni az új rendszert a drukkerrek, szombaton a kezdés előtt már jó félórával sokan érkeztek a stadionhoz. A szurkolók kíváncsian várták, hogy a Loki ellen pontot szerző Szpari és a győrieket biztosan verő Paks miként fog játszani az élvonalbeli focibajnokság második körében.

A meccset a vendég zöldek kezdték jobban, mezőnyfölényen játszottak és tesztelgették Balogh Jánost, ám a hazaiak válogatott kerettag hálóőre állta a sarat. Aztán jó negyedóra elteltével bakoztak a hazai védők, Eppel Márton pedig megköszönve a lehetőséget a kapuba fejelte a labdát. Ezt követően ugyan többet próbálkoztak a hazaiak, ám igazi lehetőséget nem tudtak kialakítani, a tavalyi gólgyáros Bajzát Péterhez ritkán jutott el a labda, a többiek pedig nem jelentettek veszélyt a vendégkapura. És jött a második paksi szurka: egy hazai bakit követően a vendégek tizenegyesét ugyan Balogh remek vetődéssel kiütötte, ám pechjére éppen Heffler Tibor elé, aki másodszor már büntetett.

Csábi József a szünetben ismét váltásra szánta el magát, bejött Koller Krisztián és Zorán Kosztics. Előbbi nem sokkal a játék folytatása után a felső lécre fejelt, utóbbi egy beadásnál nyújtóztatta meg a vendégkapust.

Le a kalappal a szurkolók előtt

Feljavult a hazai csapat támadójátéka, amiből csak a gól hiányzott. Aztán ami itt nem jött össze, a másik oldalon igen: a vendégtámadás végén Könyves kilőtte a rövid sarkot, beállítva ezzel a végeredményt. Miként a Debrecen elleni mérkőzésen, most is a vendégek kezdtek jobban, aztán kiegyenlített lett a játék. Sajnos a hazaiak már két gólos hátránnyal várhatták a szünetet, amikor Csabi József csapatszinten is el tudta mondani azt, hogy min kell változtatni.

Cserélt is kettőt és a folytatásban már feljavult a piros-kékek játéka. Ez azonban kevés volt a masszívan és taktikusan játszó paksiak ellen, akik bizonyították, hogy a győriek legyőzése nem a véletlen műve volt. Ami szintén szembetűnő volt: a hazaik védelmében újfent sok volt a bizonytalanság, márpedig ha ez nem változik, nagyon nehéz lesz az újoncnak. Persze a sok új játékos összegyúrásához időre van szükség, ám arra nagyon kell figyelni, hogy közben ne hulljanak el olyan pontok, amelyek a végelszámolásnál aranyat érhetnek.

Szombaton jobb volt a Paks, a számbeli különbség talán kissé túlzó, de a három pont joggal került az atomvárosiakhoz. A nyíregyházi szurkolók előtt le a kalappal, a meccs végén megtapsolták kedvenceiket, akik ebből is meríthetnek erőt a következő fordulókra.

KM-ML


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus gárdája az MVM-Paks csapatát fogadta szombaton 18:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Szabolcs Online-on. tovább »

A vendég Paks könnyedén, 3-0-ra nyert az újonc Nyíregyháza otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombat játéknapján. tovább »

A Nyíregyháza Spartacus FC vs. MVM-Paks (0-3) mérkőzés után a két vezetőedző, Csábi József és Csertői Aurél értékelték a látottakat. tovább »

Halálsikoly, nagyhalál, dulakodás, csodával határos hirtelen meggyógyulás és egy "elmeháborodott"... Mindez röpke egy perc alatt a Nyíregyháza vs. Paks mérkőzésen. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának eredményei és programja. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!