Sport

2014.08.26. 15:18

Bajzi-gól a Fradi-szentélyben

A nyíregyházi támadó ismét eredményes volt idegenben és szeretné, ha a Pápa ellen három pont lenne a Szpari termése.

A nyíregyházi támadó ismét eredményes volt idegenben és szeretné, ha a Pápa ellen három pont lenne a Szpari termése.Nem sikerült. Pedig volt már rá piros-kék példa. Negyven esztendeje a Vasas rondított bele az ünnepbe az Üllői úti új stadion első bajnokiján még 1–0-ra nyert a Fradi ellen. Vasárnap hasonlóra készültek a nyíregyháziak a Groupama Arénában, ám ez a terv fél óra alatt szertefoszlott, végül a Fradi 3–1-re nyert az újonc ellen.

- Sajnos az első harminc percben túlságosan visszafogottan, gyámoltalanul játszottunk. A védekezés sem működött úgy, ahogyan elterveztük, támadójátékunk pedig még haloványabb volt. A Fradi két gólos vezetése után, az első cserét követően már változtattunk a szerkezetet, a szünet után pedig feljavult a játékunk, voltak helyzeteink, sikerült is gólt szereznünk, de a vége vereség lett - kezdte visszapillantását a vasárnapi vizitre Bajzát Péter, a Szpari támadója.

A támadó Kispest után az üllői úton is eredményes volt, sajnos kicsit későn vette be a ferencvárosiak kapuját. Az első félidőben volt egy jól eltalált távoli lövése, ami végül elkerülte a bal felső sarkot. A hajár kezdetén, a 78. percben viszont megzörgette Dibusz Dénes hálóját.

– Zorán ment el ügyesen a jobb oldalon, jól adott középre, nekem pedig sikerült kilőnöm a bal sarkot. Természetesen örülök a gólomnak, ám az igazi az ezzel pontot, vagy pontokat is szerzünk - emlékezett vissza góljára Bajzi.

A meccset a helyszínen és a tévé előtt nézőknek feltűnhetett, hogy a mérkőzésen az egyébként remek állapotú gyepen időnként túlságosan lassan gurult, vagy csúszott a labda.

- Ez valóban így volt - erősítette meg ezt a Szpari támadója. Nem értettem, hiszen a meccs előtt fellocsolták a gyepet, a bemelegítéskor jól pörgött és csúszott a labda. Aztán elkezdődött a találkozó és párszor megtréfált bennünket a gyep, mert a pontosnak tűnő átadásnál váratlanul lelassult a labda.

Persze a vereséget nem lehet ennek a számlájára írni, hiszen a hazaiak is ugyanazon a játéktéren játszottak, ugyanolyan körülmények között. Elment öt forduló, a Szpari ezen négy pontot szerzett. Ettől lehetett volna többet és persze kevesebbet is begyűjteni.

- Úgy vélem ez a négy pont nem rossz teljesítmény, hiszen a Loki, a Vidi bajnokesélyes, a Fradi is bizonyára megcélozta a dobogót, a Paks pedig remek formában kezdte a bajnokságot. Most jönnek majd azok a mérkőzések, amelyeken gyűjtögetnünk kell a pontokat, hogy elérjük a célunkat.

Elsőként a Pápa lesz az ellenfél, szombaton késő délután a Mátyus János vezérletével nyolc ponttal bíró dunántúliak látogatnak Nyíregyházára.

- A Pápa is jól kezdte a bajnokságot, és bizonyára felkészülnek majd ellenünk. Ezzel együtt

győzelmet várok szombaton. Egy nyílt sisakos meccsen győzzön majd a jobbik, azaz mi! - vélekedett Bazját Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!