Sport

2014.08.19. 09:38

Feljelentés – csalás gyanújával!

Kótaj - Orosz Mihály kótaji polgármester a játékvezetői hármas két tagja ellen készül eljárást indítani.

Kótaj - Orosz Mihály kótaji polgármester a játékvezetői hármas két tagja ellen készül eljárást indítani.

Ez kemény. Megkockáztatható: a magyar futballban soha, legalábbis ritkán fordult el az, amire Orosz Mihály készül. A megyei megyei másodosztály Rakamaz Takarék-csoport bajnoki nyitányán rendezett Újfehértó–Kótaj (0–1) összecsapáson látottak kiverték nála a biztosítékot. A vendégcsapat előljárója számára olyannyira betelt a pohár, hogy pert fontolgat a sporikkal szemben! Aminek már a fele sem tréfa. Hogy nem a levegőbe beszél, fényesen bizonyítja: a találkozó utáni napon is háborgott a lelke.

– Hétfőn délelőtt az egyesület nevében bírósági feljelentést tettem a játékvezetői hármas két tagja ellen, mégpedig csalás megalapozott gyanújával – nyomatékosította Orosz Mihály, kótaji vezetőségi tag, polgármester. – Olyan kérdések merülnek fel bennünk a bíró küldésével kapcsolatban is, talán nem véletlen az, hogy szombaton ő működött Újfehértón. Egyébként a legutóbbi szezonban több alkalommal tapasztaltuk, hogy fiatal játékosainknak először a játékvezetőt kellett legyőzniük... Játékosaink testi épségének védelmében azt gondolom, egy egyesület vezetésének a legmesszebbmenőkig el kell menni. Említhetem Simtchactha, Gurcsák Attila, Fekete Ádám, Pólik Tamás nevét és még hosszú a sor, akik súlyos sérüléseket szenvedtek az elmúlt időszakban, emiatt több hónapos kihagyásra kényszerültek. Tisztázni kellene végre, mi ezeknek az embereknek az elsődleges feladatuk, rendelkeznek-e megfelelő erkölcsi tartással ahhoz, hogy akár labdarúgó mérkőzést, vagy mást vezessenek, felügyeljenek. Zömmel amatőr futballisták sportolnak, nekik nem ez az elsődleges megélhetési forrásuk, és olyan veszteségek érték őket, hogy azt sem a csapat, sem a megyei Igazgatóság nem képes kompenzálni. Az illetékeseknek jó lenne elgondolkodni végre, hogy némely játékvezető hogyan, s miként teljesíti a szellemi, akr a fizikai teszteket.

Az ügy kapcsán a megyei Játékvezetői Bizottság később kíván reagálni.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!