Sport

2014.08.16. 20:53

Nyitányként két 3-1-es siker

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III Keleti csoport, 1. forduló: A Kisvárda Master Good és a Nyírbátori FC is sikerrel kezdte a bajnokságot.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III Keleti csoport, 1. forduló: A Kisvárda Master Good és a Nyírbátori FC is sikerrel kezdte a bajnokságot.Mindkét szabolcsi NB III-as futballcsapat 3-1-es sikerrel kezdte az új bajnokságot. A Kisvárda Master Good hazai pályán a DVSC-DEAC-ot győzte le, míg a Nyírbátori FC Tiszaújvárosban aratott sikert.

Közös még a sikerekben, hogy mindkét oldalon akadtak duplázók, a várdaiak közül Hegedűs Tibor, míg a nyírbátoriak részéről a huszadik születésnapját ünneplő Lipcsei Márk vette be kétszer is az ellenfél kapuját.

 

Egyformán jól sikerült a várdai és bátori belépő

 

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 1. forduló: 3-1-es győzelmekkel kezdték az új bajnokságot csapataink.

Kisvárda Master Good–DVSC-DEAC 3–1 (2–1)

Kisvárda, 400 néző, v.: Kátai. Kisvárda: Vasas G. – Mboussi, Hegedűs T., Kardos N., Kornutjak, Minczér, Fodor A., Kovács I., Erős G. (Brankovics, 74.), Nagy R. (Molnár R., 66.), Milovac (Módis D., 84.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

DVSC-DEAC: Slakta – Karikás, Böszörményi, Kinyik, Barna Sz. (Kovács G., 58.), Dombi (Kuti K., 78.), Damahou, Berdó, Tóth G., Bereczki D., Sós B. Edző: Szatmári Csaba.

Csakúgy, mint a legutóbbi kupameccsen, újra repülőrajtot vett a Kisvárda, ám mintha Hegedűs Tibor korai találatai túlságosan is megnyugtatta volna a hazai csapatot. Ezt kihasználva szépített a „kis” Loki, a meccs nyílttá vált, bár a második játékrészben inkább mezőnyjátékkal teltek a percek. A csereként beállt Brankovics Péter találata után végképp eldőlt a három pont sorsa.

Gól: Hegedűs T. (14. és 16. – az elsőt 11-esből), Brankovics (87.), illetve Sós B. (28.).

Jó: Hegedűs T., Mboussi, Kornutjak, illetve Damahou, Sós B.

Kocsis János, kisvárdai vezetőedző: – Jól kezdtünk a mérkőzést, a gyors góljaink azonban minket zavartak meg. Ellenfelünk az első félidő második részében nagyszerűen játszott mezőnyben, de igazából egy helyzetet tudott kialakítani, amiből sajnos gólt szerzett. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, és összességében megérdemelten tartottunk itthon a megérdemelt három pontot.

Szatmári Csaba: – Gyengén kezdtük a mérkőzést, a hamar bekapott két gól meghatározta a meccs menetét. A szépítés után második félidőben már egyenrangú ellenfelei voltunk a hazai csapatnak, sőt gyakran fölé is nőttünk, de a Kisvárda győzelme megérdemeltnek mondható.

Tiszaújváros–Nyírbátori FC 1–3 (0–0)

Tiszaújváros, 200 néző, v.: Szilágyi S. Tiszaújváros: Tóth Cs. – Galambos, Hajdu I., Fodor P., Molnár F. (Török A., 78.), Kovács B., Lippai G., Kerekes I.,Molnár L., Kovács P. (Bussy, 82.), Tóth T. Edző: Bocsi Zoltán.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Erdei Z., Lipcsei M. (Pálfi I., 86.), Nagy D., Pálvölgyi (Osváth S., 75.), Jeddi, Benkő B., Dajka L., Ambrusz, Fabu M., Szilágyi K. (Sándor D., 65.). Edző: Kovács János.

A nyírbátori csapat a mérkőzés kezdetén érzékeltette ellenfelével, hogy a hagyományok megszakítására törekszik. A vendégek végig utalták a játékot, és már az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést.

A második játékrész elején megszerezték a vezetést Nagy Dávid révén, melyre a hazaiaknak még volt válaszuk, de azt követően nem volt kétséges a három pont sorsa. Lipcsei Márk a huszadik születésnapját jó játékkal, és a három pontot bebiztosító góllal ünnepelte.

Gól: Kovács B. (57.), illetve Nagy D. (53.), Lipcsei M. (64.), Pálfi I. (93.).

Jó: Kerekes I., illetve Fabu M., Sándor D., Pálvölgyi, Lipcsei M. (Tudósító: Janovics János)

Bocsi Zoltán: – Úgy érzem, a mérkőzés képe alapján nem érdemeltünk vereséget. Voltak pozitív mozzanataink, amire a jövőben építhetünk.

Kovács János: – Fegyelmezett, jó játékunknak meglett az eredménye, masszív, többre hivatott csapatot sikerült idegenben legyőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!