Sport

2014.08.24. 10:27

Rezes nélkül az Üllői úton

Nyíregyháza - Egy jó hír és egy rossz. A Vidi ellen megsérült Balogh János a hét elején kihagyta a válogatott telki gyakorlását és szerencsére a Szpari cerberusa rendbe jött, így ma délután kapuba tud állni.

Nyíregyháza - Egy jó hír és egy rossz. A Vidi ellen megsérült Balogh János a hét elején kihagyta a válogatott telki gyakorlását és szerencsére a Szpari cerberusa rendbe jött, így ma délután kapuba tud állni. Sajnos Rezes László jó ideig hiányozni fog az élvonalbeli újonc csapatából. A remek formában lévő játékos szintén a Vidi ellen sérült meg.

A meccs hajárjában a 85. percben a nem sokkal előbb beállt Caneira csúnyán megrúgta a nyíregyházi játékost, akit ápolni kellett az oldalvonalon kívül. Igaz Rezes még visszabicegett a pályára, ám később kiderült, hogy a térdszalagszakadást szenvedett, hétfőn már meg is műtik.

Így aztán ő nem léphet pályára vasárnap délután a Fradi új stadionjában, ahol a zöld-fehérek éppen a Szpari ellen játsszák az első hazai bajnokijukat.

- Tartalmas hetet zárunk majd vasárnap délután, hiszen háromszor is napi két edzés volt a programban - kezdte lapunk tájékoztatást Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Dolgozunk tovább és nem csak a Fradi elleni meccsre, az egész szezonra készültünk.

Sajnos az Üllői úti találkozóról hiányozni fog a jó formában lévő Rezes Laci, de nem tehetünk mást, minthogy pótolni fogjuk. Játékban lépegetnünk kell előre, vasárnap pedig fegyelmezett és bátor játékot várok a Fradi ellen.

Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de szeretnénk meglepetést okozni.

Az új Groupama Arénában valószínűleg telt ház lesz, így húszezren láthatják majd a helyszínen a találkozót. Aligha kell ecsetelni, hogy milyen lesz a hangulat.

- A Fradit minden bizonnyal hatalmas hangerővel fogják buzdítani szurkolóik, ez pedig félelmetes hangulatot teremthet. A hazaiak számár ez nagy előnyt és persze hátrányt is jelenthet, hiszen minden bizonnyal űzni fogják kedvenceiket a drukkerek.

Mi megpróbálunk majd ebből erényt kovácsolni, a magunk javára fordítani. Persze mindezt taktikus és eredményes játékkal- így Csábi József.

A hosszú hét miatt szombaton is edzett a nyíregyházi alakulat és vasárnap délelőtt indulnak majd Bajzát Péterék az Üllői útra. A mérkőzést Vad II. István vezeti. Nem túl szerencsés választás, hiszen édesapja nyolc évig volt a Fradi játékosa, és Vad II. is focizott a zöld-fehérek korosztályos csapatában...


Stadionavató piros-kék sikerrel

Az Üllői úti stadion második avatása 1974 májusában volt. Ekkor harmincezres lelátó várta az első ott rendezett bajnoki résztvevőit. A hazaiakat Dalnoki Jenő, a vendég Vasast pedig Baróti Lajos dirigálta. Az első félidő nem hozott gólt, a 68. percben pedig Müller Sándor alaposan belerondított az ünnepi hangulatban, hiszen a kapufa segítségével megzörgette a hálót. Mivel ez volt az egyetlen gól, ezzel nyertek is a fővárosi piros-kékek. Akik egyébként a a 69. perctől emberhátrányban játszottak, mivel Török Pétert kiállította Somlai játékvezető. Ami erőt adhat a Szparinak: negyven éve is piros-kék klub volt az ellenfél és nyerni is tudott...


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!