Sport

2014.08.12. 11:12

Újra pingpongporondon a hölgyek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Tizenegy csapatunk várja a szeptember első hétvégéjén esedékes asztalitenisz bajnokságok kezdetét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Tizenegy csapatunk várja a szeptember első hétvégéjén esedékes asztalitenisz bajnokságok kezdetét.

Elkészült az extraligás és az NB-s csapatbajnokságok beosztása, amelyekből egyrészt az derül ki, hogy a tavalyinál jóval magasabb a szabolcsi indulók száma (11), másrészt a női NB I-ben is találunk megyebeli indulókat. A NAC Nyíregyháza három évnyi távollét után tér vissza a sportág vérkeringésébe, ahová Marso-G. Sport néven az eddig férficsaptot foglalkoztató, de az erősebbik nem NB-s térképéről eltűnő Kemecse is benevezett.

Ami a nyíregyháziakat illeti, a cél az, hogy az evangélikus általános iskolában működő bázison nevelkedett gyerekekre, illetve néhány rutinosabb visszatérőre épülve a 3–5. helyen végezzen a csapat a Keleti csoportban. Az iskola jelenlegi és korábbi tanulói közül Laskai Írisz, Magyar Henrietta, Magyar Zsuzsa, Magera Gréta, Barna Kinga, Harman Lilla, Jóni Szandra és Juha Marina bevethető, közülük ketten-hárman rendszeres játéklehetőséget kapnak majd, ha más nem, a sportágban nemrégiben bevezetett cserelehetőséget kihasználva. Mellettük a Nyíregyházán korábban már megfordult Karádi Krisztina, Erdélyi Krisztina és Horváth Enikő képviseli majd a rutint.

Miután a Nyírbátori ASE férficsapata kiharcolta a bentmaradást, természetes, hogy el is indul az extraligában. Az NB I-ben ezúttal egyedül az Apagy SE képviseli a szabolcsi színeket, a két említett klub második számú csapatai az NB II-ben vívhatnak egymással megyei rangadót. Az NB III-ban két csoportba elosztva összesen öt csapatunk versenyez majd: új résztvevő a megyei csapatbajnokságból felkért Fehérgyarmati VSE és a tavalyi NB II-es sorozattól visszalépett Nyírmadai ISE is benevezett.

Az érintett osztályokban a szeptember 6-7-i hétvégén lesz a nyitóforduló.

Csapatmustra

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapatok a 2014-2015-ös bajnokságokban

Extraliga, férfi: Nyírbátori ASE.

NB I Keleti csoport, férfi: Apagy SE.

NB I Keleti csoport, női: NAC Nyíregyháza, Marso-G. Sport Kemecse.

NB II Észak-keleti csoport, férfi: Nyírbátori ASE II, Apagy SE II.

NB III Észak-magyarországi B csoport, férfi: Útfestők-Apagy SE III, Várdai ASE.

NB III Alföldi csoport, férfi: Vásárosnaményi SE, Fehérgyarmati VSE, Nyírmadai ISE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!