Sport

2014.09.06. 10:15

Andriska gyógyulj meg!

Máriapócs - Jótékonysági focimeccs Máriapócson, ahol a Szpari volt a vendég.

Máriapócs - Jótékonysági focimeccs Máriapócson, ahol a Szpari volt a vendég.

Régen ilyen volt egy hírverő meccs! Az élvonalbeli csapat elfogadta a meghívást, sportszerű mérkőzésen megszórta a házigazda alacsonyabb osztályú együttest, utána pedig fehér asztal mellett beszélgettek egy jót a résztvevők. A pénteki, máriapócsi találkozó megfelelt volna ezeknek a kívánalmaknak, hiszen a Nyíregyháza Spartcaus NB I-es csapata szinte a teljes kerettel látogatott el a megyei harmad. Segítünkosztályban szereplő máriapócsi együtteshez. A kellemes időben a nyíregyháziak egy híján húsz gólt szereztek és egyet sem kaptak.

Igen ám de ezt az egészet átszőtte egy szomorú előzmény, emiatt a találkozó jótékonysági volt.

A tizennégy hónapos máriapócsi Nagy Andriskát egyedül neveli édesanyja, a kisfiú születés óta beteg (vérzékeny), ráadásul januárban agyvérzést kapott. Édesanyja nehéz anyagi körülmények között él, Andriska életének megkönnyítéséért jött létre a mérkőzés.

- Az egyik közösségi portálon bukkant rá Bihari Zoltán középhátvéd és Gelics Gábor vezetőedző, hogy Andriska édesanyja segítséget. Szóltak a többieknek, a csapat pedig egy emberként bólintott rá, hogy próbáljunk meg segíteni. Így jött képe egy ilyen jótékonysági mérkőzés, én felhívtam a Spartacus irodáját, ahol készségesek voltak. Pár nap alatt jött a jó hír, hogy mivel a hét végén nincs bajnokija a Szpairnak, pénteken délután létrejöhet a találkozó- mesélte el az előzményeket dióhéjban Czine Máté a hazaik kapusa, a mérkőzés főszervezője.

- Lehet egy ilyen felkérésre nemet mondani? - kérdezett vissza Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa. - A szakmai stáb tagjaival és a játékosokkal megbeszéltünk, ám számomra egyértelmű volt, hogy vállaljuk ezt a találkozót. Nagyon remélem, hogy mi is hozzá járulhatunk ahhoz: Andriska élete könnyebb legyen és gyógyuljon meg.

A Szpari részéról Lucsánszky Tamás klubigazgató és Szirtes Virág marketingvezető adta át a klub által felajánlott százezer és a játékosok által összeadott száznegyven ezer forintot. Egy dedikált mezt Csábi József vezetőedző nyújtott át Gelics Gábornak és még egy ajándékkosár is jutott az édesanyának. A máriapócsi focisták is adakoztak, mérkőzést megtekintők jóvoltából pedig még négyszáz ezerrel hízott az összeg.

Andriska és édesanyja nem lehettek ott a nemes összejövetelen, hiszen a kisfiút a debreceni klinikán kezelik, édesanyja pedig ott van mellette, immáron hónapok óta. A pénzből rendezik majd a közüzemi tartozásokat és olyan állapotba hozzák a lakást, hogy Andriska mihamarabb hazatérhessen. Minél egészségesebben.

KM-ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!